Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fabio Capello: "Engelska klubbar är uppenbart försvagade"

Inga engelska klubbar i Champions Leagues semifinaler. Orsaken är enkel, enligt förbundskapten Fabio Capello.
- De är uppenbart försvagade, säger han till the Times.

Enligt tränaren fälldes säsongens avgörande redan under sommarfönstret där konkurrenter från Spanien och Italien kapprustade medan brittiska lag antingen höll igen eller till och med sålde bort stjärnspelare.

Fabio Capello håller med Bayern Münchens Uli Hoeness om att ett tronskifte redan inletts på den internationella fotbollsscenen.

- Det märks tydligt att finanskrisen påverkat Premier League efter några år av vidlyftiga spenderingar. Jämfört med förra säsongen har många tappat viktiga nyckelfigurer. Några bytte liga, andra flyttade till Manchester City. De så kallade ”big four” har tappat mark, säger han.

Capello hävdar att även en klubb som vinner ligan måste svara för en eller två kvalitetsvärvningar varje säsong för att undvika stagnation och hela tiden bibehålla en vässning av truppen. Han pekar på att de som nått semifinal i årets Champions League handlat just så.

- De som satsade mest pengar i fjol har också tagit sig längst. Barcelona, Inter, Bayern München. Bara Real Madrid och Manchester City köpte dyrare, säger Capello.

Publicerad 2010-04-15 kl 09:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons