Fabregas - och Barton - tillbaka när Arsenal glänste

Cesc Fabregas gjorde säsongsdebut efter skada när Arsenal lekte bort Newcastle med 3-0 och bidrog till sedvanlig fotbollskonst av hemmalaget.

Robin Van Persie gjorde två mål och denilson ett när Arsenal briljerade.

2-0 kom efter en magnifik upprullning där Newcastles spelare sprang efter sina motståndare som i sin tur släppte boll till varandra när något hot närmade sig. Anfallet avslutades med att Eboue klackade bollen till Van Persie som dundrade in bollen i nättaket bakom en knästående Shay Given.

1-0 kom på straff efter 18 minuter sedan N'Zogbia fått Adebayors inlägg på armen. Tung straff för bortalaget men det var nära Arsenalstraff tidigt när van Persie ramlade över Coloccinis ben.

Denilson rullade in 3-0 i 59:e minuten efter ett nytt fint anfall.

Joey Barton kom in i 88:e minuten för Newcastle. Han hann med att glidtackal Samir Nasri på de minuterna. Barton har ju nyligen släppts från fängelse efter en misshandelsdom och ska träffa förbundet i nästa vecka i ett förhör som lär ge lång avstängning.

Publicerad 2008-08-30 kl 20:32