Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fabregas: "Arsenal betyder mycket för mig"

Arsenal hade första tjing — men tackade nej.
Då hamnade Cesc Fàbregas i rivalklubben Chelsea.
- Men Arsenal betyder fortfarande mycket för mig, säger mittfältaren inför söndagens Londonderby i Premier League-fotbollen.

Efter tre år i Barcelona flyttade mittfältaren tillbaka till fotbollen i England. Men någon comeback i Arsenal blev det inte.

Tränaren Arsène Wenger svarade med ett "nej, tack" när han erbjöds köpa loss Cesc Fàbregas från den spanska storklubben.

- Klubbyten är en del av dagens fotboll, men människor måste komma ihåg att det var Arsenal som valde att inte använda optionen för att köpa tillbaka mig till klubben, säger mittfältaren enligt Reuters.

"Arsenal betyder mycket"

I stället öppnade rivalen Chelsea plånboken.

För omkring 332 miljoner kronor fick managern José Mourinho en central strateg som fört klubben till toppen av Premier League-tabellen efter sex omgångar och positionen som gruppetta i Champions League.

- Jag ville fortsätta spela fotboll och kände att Chelsea var det bästa alternativet för mig, säger Fàbregas.

"Stort intryck"

I den blå tröjan har Cesc Fàbregas svarat för sju framspelningar, den allra senaste i 1—0-vinsten i Champions League-mötet med Sporting Lissabon.

En insats som hyllats av lagkapten John Terry.

- Det kanske är vad som förväntades av honom men de flesta av våra chanser har kommit genom att han öppnat upp motståndarnas försvar. Det är nog inte många som ser vilka passningar han slår, säger han.

Under söndagen ska Cesc Fàbregas försöka luckra upp Arsenals försvar i Londonderbyt på Stamford Bridge.

- Jag kommer att veta vilket som är mitt lag när jag ställs mot Arsenal, vilka som är mina medspelare och vilka jag måste försvara mig emot, säger han enligt AFP.

Publicerad 2014-10-03 kl 17:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons