POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

“Fansen vet inte vem Backe är”

Hasse Backe kan få det jobbigt om resultaten uteblir i Notts County.
- Fansen vet inte vem han är, säger Paul Taylor, fotbollsredaktör på Nottingham Evening Post till fotbollskanalen.se.

Efter att ”Svennis” sparkat Ian McParland har det ryktats om flera olika, mer internationellt kända namn – men nu verkar alltså Hasse Backe vara mycket nära att ta över som manager för Notts County.

Backe fotograferades på tisdagen hos klubben tillsammans med Sven-Göran Eriksson och sägs vara på gång att presenteras av klubben. Fotografiet togs av Nottingham Evening Post där Paul Taylor är fotbollsredaktör.

Enligt Taylor är fansen avvaktande till anställningen av Backe. Uteblir resultaten finns det risk att supportrarna vädrar sitt missnöje med ”Svennis” Backe-värvning.
- Fansen vet inte vem han är, säger han.
- De har aldrig stött på honom, trots att han jobbat med Sven-Göran Eriksson. Han har aldrig synts i strålkastarljuset, fortsätter Taylor.

Finns det en risk att fansen ser det som att han fått jobbet för att han är kompis med Sven-Göran Eriksson?
- Risken finns såklart – men samtidigt får man ju någon som man vet fungerar bra ihop med ”Svennis”.

Tror du fansen är besvikna att det inte blev ett större namn som tar över som manager?
- Nja. Det fanns nog en oro för att även om det kom in ett stort namn så skulle han ändå inte ha koll på fotbollen i de lägre divisionerna i England. Vilket väl i och för sig är en risk med Backe också. Men i det här fallet kommer ”Svennis” antagligen få mer inflytande över laguttagning och liknande, även om han inte kommer at sitta på bänken under matcherna, säger Paul Taylor.

Paul Taylor erkänner att han själv är en supporter till Notts County, och är försiktigt positiv till anställningen av Backe.
- Jag tänker ge honom chansen, och hans meritlista är inte så tokig, säger han.

Ytterligare en aspekt som kan göra det svårt för Backe att vinna över fansen på sin sida är att många av dem ville ha kvar Ian McParland som alltså fick sparken av "Svennis" i tidigare i oktober.

Publicerad 2009-10-27 kl 15:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå