Fansens protest: "Why?"

Arsenal besegrade Coventry med 4–0, men det bestående minnet från matchen var Coventryfansens protest – mot egna klubben.

Efter ungefär 30 minuters spel så höjde Coventryfansen lappar med ordet: ”Why?”

Det Coventryfansen är kritiska mot är att klubben har bytt hemmarena. Istället för att spela på Ricoah Arena så tvingas klubben spela i Northampton eftersom klubben, som ägs av en hedgefond, och kommunen inte kommer överens. Det fick nu supportrarna att göra en gemensam protest.

Hur var då matchen?
Lukas Podolski låg bakom Arsenals seger i FA-cupen mot Coventry. Två mål kom från tysken när Arsenal körde över Coventry med 4–0. Känslan var att Arsenal hade avgjort matchen redan i den första halvleken när Lukas Podolski gjort mål två gånger om.  Första målet var ett skott i straffområdet och det andra nickade han förbi Joe Murphy i Coventrymålet. Det skulle dock dröja innan nästa Arsenalmål kom. I den 84:e minuten gjorde Olivier Giroud 3­–0 innan Santi Carzola avslutade målskyttet med sitt 4–0 mål.

Publicerad 2014-01-24 kl 22:36