Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Farvälet till hårtorken - här är Fergusons mest klassiska utskällningar

Foto: Scanpix

Manchester Uniteds fruktade hårtork har frustat fram för sista gången genom omklädningsrummet. Kolla in tidningen the Suns fyndiga farväl till Alex Ferguson.

När skotten aviserade sin avgång – efter 26 år och 38 titlar på Old Trafford – hyllades han som en hjälte av snart sagt alla profiler som haft med honom att göra genom åren.

Men även om Alex Ferguson varit en mycket framgångsrik manager är han ju även känd för mindre smickrande attribut. 71-åringens vildsinta temperament är vida beryktat och vittnesmålen många om utskällningar som drabbat de som hamnat på tvärs med honom.

Exemplen är givetvis många och redan under sin tid i Aberdeen fick Ferguson öknamnet "Furious Fergie", men en av de mest ökända incidenterna ägde rum i Manchester United. Då ska tränaren ha sparkat till en sko som träffade David Beckham rakt över ögonbrynet i samband med en match mot Arsenal i Premier League. Ingen av de inblandade ville då, 2003, bekräfta eller dementera det påstådda bråket, men uppgifterna spreds ändå som en löpeld i medierna. Senare bad Ferguson till sist om ursäkt och lovade samtidigt att aldrig göra om något liknande mot en spelare.

- Hur skulle jag kunna det? Inte ens om jag försökte tusen gånger – en miljon gånger – hade jag kunnat få på en lika bra träff igen. I så fall hade jag fortsatt som spelare istället för att vara tränare, sade Ferguson.

Vid ett annat tillfälle, på 80-talet i Aberdeen, hävdar den förre skotske landslagsmannen Mark McGhee att Alex Ferguson sparkade till en tvättunna med sådan kraft att ett par smutsiga kalsonger flög tvärs igenom rummet och landade på en spelares huvud – varpå Ferguson, som missat själva luftturen, bjöd på en lika oväntad som rejäl avhyvling.

- Sitt inte där som en idiot med underkläder på huvudet. Det här är allvarliga saker, ska Ferguson ha gormat åt spelaren, enligt McGhee.

Ytterligare en klassisk händelse var den i spelargången på Old Trafford efter att Manchester United brutit Arsenals rekordlånga svit på 49 obesegrade matcher i Premier League. Efteråt anklagade Arsene Wenger Man Uniteds holländske skyttekung Ruud van Nistelrooy för att vara en fuskare, vilket fick Ferguson att se rött.

- Wenger hånade och kritiserade mina spelare, och kallade dem både det ena och det andra. Jag sade åt honom att bete sig som folk men då sprang han rakt emot mig med händerna höjda och frågade: "Vad ska du göra åt saken då?", hävdade Ferguson efteråt.

Den gången slutade det med att någon, fortfarande oklart vem, kastade en pizza i ansiktet på Ferguson.

Hur som helst. Tidningen the Sun publicerar på torsdagen en påhittig förstasida, till minne av managerns många tirader av utbrott och uppsträckningar. Ett farväl till hårtorken Alex Ferguson.

Publicerad 2013-05-09 kl 10:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons