Favoritsegrar i ligacupen - skadebekymmer i City

Ligacupen

En rad Premier League-lag var i farten i ligacupen under onsdagskvällen, och det var favoritsegrar från start till slut. För Manchester City dämpades dock segerglädjen efter ny befarad allvarlig skada på Ilkay Gündogan.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen när Manchester United enkelt besegrade Burton Albion efter två mål och en assist av Marcus Rashford. Enda smolket i glädjebägaren för United var att man slarvigt släppte in säsongens första mål på Old Trafford med matchens sista spark.

Chelsea stod för kvällens största seger när man slog Nottingham Forest med hela 5-1 hemma på Stamford Bridge. Belgaren Michy Batshuayi stod för tre av de fem målen och visade att han vill sätta press på Alvaro Morata om strikerrollen i Chelsea.

I en annan del av London vann Arsenal med lite blygsammare siffror, 1-0 mot Doncaster Rovers efter att Theo Walcott gjort det enda målet efter 25 minuters spel. Arsenal luftade ett par yngre spelare, däribland jättetalangen Reiss Nelson som byttes ut i 84:e minuten.

Satsande Everton kom till match mot nedflyttade Sunderland med målskillnaden 0-12 på de fyra senaste matcherna och hade inte gjort vunnit en match sedan man slog Hajduk Split i kvalet till Europa League 17:e augusti. Mot Sunderland lyckades man både göra mål och vinna igen, och slutresultatet skrevs till 3-0 efter att talangen Dominic Calwert-Lewin gjort två mål.

WBA-Manchester City var det enda mötet med två Premier League-lag, och det blev en jämn affär där Leroy Sané blev stor hjälte för gästerna då han gjorde båda målen i 2-1-segern. Det blev dock en potentiellt dyrköpt seger för City, då Ilkay Gündogan byttes ut i andra halvleken med en vristskada. Gündogan som har en lång skadehistorik och precis har kommit tillbaka efter nio månaders skadefrånvaro, fick en tuff tackling av WBA:s Claudio Yacob och signalerade omgående för byte. Det är ännu okänt hur allvarlig skadan är. Yacob gjorde sedan WBA:s kvitteringsmål, men Sané och City lyckades alltså avgöra med knappa kvarten kvar.