POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Fellaini kan stoppas efter tandbråket

Marouane Fellaini har hamnat mitt i ett tandbråk.
Efter att ha tackat nej till landslagets samling vill Belgiens fotbollförbund stoppa honom från att spela Premier League-match med Everton.

I kväll möts Belgien och Estland i VM-kvalet, men Fellaini är inte med. Redan i lördags åkte han tillbaka till Storbritannien för att operera ut en värkande kindtand. Det kan stå 22-åringen dyrt.

När hans arbetsgivare Everton vill ta ut honom till sin trupp i helgen hotar belgarna med rättsliga åtgärder. Enligt FIFA:s regelverk kan en spelare ”som tackat nej eller inte kunnat delta” i landslagsspel sättas i karantän i fem dagar och under den tiden hindras från att spela även på klubblagsnivå.

Men Everton tänker inte acceptera något sådant straff utan vidare. Enligt PR-chefen Ian Ross har klubben inte begått några fel överhuvudtaget.
- Vi släppte ju iväg Marouane tilll landslagets båda matcher och har skött alla åtaganden perfekt., säger Ross till Eurosport.com.

Enligt honom hade Fellaini kommit överens med förbundskaptenen Dick Advocaat om att vara med mot Turkiet i helgen, och sedan åka hem för att gå till tandläkaren.

- Om managern sedan ändrar sig och vill ha med Fellaini även på onsdagen, borde ju inte Everton få skulden för det, säger Ross.

Publicerad 2009-10-14 kl 11:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå