Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Ferguson: "Cantona är den bäste jag haft"

I en intervju i Sky Sports avslöjar Alex Ferguson bland annat att den bäste spelaren han någonsin coachat är Eric Cantona. Och att han anser Paul Gascoigne vara den främsta engelska spelaren av sin tid.

Intervjun som sänds i Sky Sports ikväll, tisdag, är av ovanligt slag. Det är inte ofta Alex Ferguson ger några längre intervjuer. han berättar om den tid som varit som manager för Manchester United, och om framtiden.

Angående framtiden och om han är orolig för motivationen hos spelarna som vunnit två raka ligatitlar, och dessutom Champions League säger han att han inte är bekymrad. Han menar att med så många unga spelare som fått smak på troféer ska det inte vara några problem att behålla motivationen i laget.

Cantona bästa spelaren Ferguson säger sig också vara övertygad om att Cristiano Ronaldo kommer vara kvar i United nästa säsong. Han kallar Real Madrids handlande i frågan "ett spel", och att de gjorde samma sak med Ruud van Nistelrooy och David Beckham. Fast i det här fallet anser han dem inte ha något för det.

På ett sätt tycker han att man kan se det som en komplinang då United uppenbarligen lyckas producera spelare som andra klubbar önskar att de själva hade.

På frågan vem han tycker är den bästa spelaren han någonsin haft i sitt lag är svaret: Eric Cantona.
- Erics största tillgång var att han gjorde viktiga mål vid viktiga tillfällen. Precis när man sade för sig själv "nu skulle vi verkligen behöva ett mål", så var han där. Han var en fantastisk person.

En annan spelare som Alex Ferguson gillade var Paul Gascoigne. Han tycker att Gazza var en av de allra främsta engelska spelarna på sin tid.
- Han var en frisk fläkt och spelade alltid med ett leende, med list och med agressivitet.

Största misstaget När Jaap Stam lämnade United sades det bero på att Ferguson var rasande över detaljer i Stams självbiografi som United-managern inte gillade. Därför är det lite förvånande när han säger att hans största misstag var att släppa Jaap Stam till Lazio.

Ferguson berättar att mittbacken hade varit borta i sex månader efter en operation och Ferguson och hans assistent tyckte att Stam hade tappat för mycket i tempo och när han startade nästa säsong lite knackigt accepterade de Lazios bud. Ett beslut han idag säger sig ångra då han tycker att Stam var fantastisk i Rom-klubben.

Mindre förvånande är svaret på frågan vem som är den viktigaste personen i en fotbollsklubb. Självklart tycker skotten att det är managern.
- Utan supportrarna och spelarna är en klubb ingenting. Men någon måste styra det hela. Någon måste bestämma och det är managern den bästa personen att göra, säger han.

Publicerad 2008-06-03 kl 15:13
Annons
Annons
Annons