Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ferguson försvarar Wenger: "Orättvist att ge honom all skuld"

Efter det historiska fiaskot hoppas många att Arsene Wenger får sparken.
Alex Ferguson försvarar sin tränarkollega.
- Det är orättvist att ge honom all skuld, säger Unitedbossen.

Förlusten på Old Trafford, 8-2, var den största för Londonlaget i modern tid. Aldrig tidigare har United besegrat Arsenal med liknande siffror i något sammanhang. På presskonferensen efteråt förklarade en nedstämd Arsene Wenger det otroliga nederlaget med alla skador hans trupp dras med.

- Vi kollapsade fysiskt mer än någonting annat, sade Wenger och slog genast håll på ryktena om att han nu ska sparkas eller avgå.

Men från många håll höjs nu röster om att fransmannen borde tacka för sig. Inte nog med att klubben inte vunnit några titlar sedan 2005, dessutom har man tappat stjärnor som Cesc Fabregas och Samir Nasri utan att ersätta dem med några tunga värvningar.

Mitt i turbulensen träder dock Alex Ferguson fram och stöttar upp Wenger.

- Det är orättvist att ge honom all skulden. Tänk på allt det jobb han gjort för Arsenal under så lång tid. Han har alltid trott på sin filosofi och därigenom fostrat många underhållande och fantastiska spelare, säger Ferguson.

Han fortsätter:

- Arsene har alltid gjort bra affärer rent ekonomiskt, vilket har hjälpt Arsenal ofantligt mycket. Det tror jag att folk glömmer snabbt i den här cyniska världen där folk ska döma andra efter att det gått dåligt bara en kort tid.

Publicerad 2011-08-28 kl 21:25
Annons
Annons
Annons