Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ferguson kan stängas av för domarattacken – FA utreder ärendet

Alex Ferguson var oerhört missnöjd med domaren efter förlusten mot Chelsea. Nu kan hans påhopp kosta honom flera matchers avstängning.

Det var några situationer som stod i centrum efter Chelseas 2-1-vinst mot Manchester United. David Luiz, med ett gult kort, sprang ned Wayne Rooney och undvek utvisning. Nemanja Vidic, med ett gult kort, drog ned Ramires, fick ett andra gult kort och missar derbyt mot Liverpool. Och dessutom straffen, där Yurij Zjirkov fälldes av Chris Smalling och domare Martin Atkinson pekade på straffpunkten. Samtliga domslut gick alltså emot Manchester United – och Alex Ferguson var rasande efteråt.

- Du hoppas att du får en stark domare i en sån här match. Det var en stor match för bägge klubbar och du vill ha en rättvis domare… du vill ha en stark domare i alla fall och vi fick inte det. Jag vet inte varför han fick matchen. Jag måste säga att när jag såg vem som skulle döma började jag direkt oroa mig för det värsta, sa han efter matchen till Sky Sports.

Nu skriver the Guardian att FA har begärt ut hela intervjuerna med Ferguson från Sky och MUTV – Manchester United TV – och kommer att utreda om Ferguson ska stängas av för påhoppet på domaren. Att Ferguson antyder att domaren inte var rättvis lär FA inte ta lätt på och som minst får Ferguson två matchers avstängning – om FA anser att han begått ett fel.

Beslut tas under fredagen men någon risk för att Ferguson missar matchen mot Liverpool finns inte. United-managern kan nämligen överklaga en eventuell avstängning, som därför tidigast kan träda i kraft till FA-cupmötet med Arsenal nästa lördag.

Publicerad 2011-03-03 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons