POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Ferguson kritiserar förbundet: ”Domaren sattes under press”

Sir Alex Ferguson tror att domare Lee Mason sattes under press att anmäla Wayne Rooneys svordomar.
- Jag har svårt att tänka mig att en domare visar ut en spelare för ett hat-trick, säger han.

Efter Manchester Uniteds 4-2-vinst mot West Ham förra helgen sa domaren Lee Mason att han hade visat ut Wayne Rooney om han hade hört stjärnans svordomar efter hat-trickmålet. Domarens utspel tros ha legat till grund för det engelska fotbollsförbundets disciplinkommittés beslut att stänga av Rooney två matcher.

Manchester Uniteds tränare Sir Alex Ferguson tvivlar nu på att Mason verkligen hade visat ut Rooney.

- Jag tror att han sattes under press. Jag har svårt att tänka mig att en domare skulle visa ut en spelare för ett hat-trick, säger han enligt Reuters.

- Det är en väldigt tuff sits för honom (Mason), och jag känner medlidande för honom, det gör jag verkligen. Jag vet inte vad som kommer att hända med hans karriär nu. Men jag tror att han sattes under press.

Ferguson väljer att inte kritisera disciplinkommitténs beslut rakt ut, men det framgår att han är besviken och inte håller med.

- Jag vet inte om man kan använda ordet ”rättvist” längre. Vi överklagade och grabben (Rooney) skrev ned sina ursäkter. Men jag tror inte att vi väntade oss något annat resultat än det vi fick, om jag ska vara ärlig.

Rooneys avstängning gäller helgens Premier League-match mot Fulham, och nästa helgs FA-cupsemifinal mot Manchester City.

Publicerad 2011-04-08 kl 12:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå