Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Ferguson om raseriutbrotten: ”Använde bara 'hårtorken' sex gånger på 27 år”

Foto: Scanpix

Sir Alex Ferguson blev under sin tid som manager i Manchester United känd för sitt heta temperament - som spelarna fick känna på i form av ”en hårtork”. Men skotten menar själv att utbrotten var få.
- Det hände sex gånger på 27 år, säger Ferguson enligt The Sun.

Efter 27 år på managerposten i Manchester United pensionerade sig Sir Alex Ferguson 2013.

Förutom otalet många titlar uppmärksammades skotten ofta för sitt heta temperament. En känd incident sägs bland annat ha skett 2003 då tränaren, i samband med en match mot Arsenal, ska ha sparkat till en sko som träffade engelska landslagsmittfältaren David Beckham över ögonbrynet. Wayne Rooney har tidigare även hävdat att ”det fanns inget värre än hårtork-behandlingen”.

Sir Alex Ferguson vill däremot hävda att det inte alls var särskilt många utbrott genom åren.

- Det fanns många myter kring det. Det hände ungefär ett halvt dussin gånger på 27 år och spelarna kommer också att berätta det, sa Ferguson på World Business Forum i Milan enligt The Sun.

- Problemet för mig var ifall en spelare svarade mig så gick jag emot dem. Det var mitt problem. Jock Stein sa alltid ”lämna snacket tills på måndag” men jag sa att jag inte kunde vänta till måndag. Så på lördagen efter matchen sa jag exakt hur jag kände eftersom vi hade tränat på en nivå hela veckan som gjorde att jag förväntade mig att vinna varje match.

- Jag berättade hela sanningen och sanningen fungerar. Alla spelare förstod det och det hölls aldrig emot mig. Dagen efter sköts det åt sidan och så var jag förberedd på att vinna igen. Jag ledde aldrig laget genom rädsla.

Publicerad 2016-11-10 kl 10:58

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER