Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Ferguson: Rooney vill lämna klubben

Wayne Rooney vill lämna Manchester United. Det bekräftar klubbens manager Sir Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson bekräftar idag att storstjärnan Wayne Rooney vill lämna klubben. Uniteds manager talade ut på en presskonferens inför morgondagens möte med Bursaspor i Champions League. En match som Rooney missar på grund av en fotledsskada.

- Jag kan inte svara på varför Rooney gör som han gör. Det spelar ingen som helst roll. Men spelaren är tydlig med att han vill lämna klubben.

- Jag kan inte göra mer för tillfället...

Det har spekulerats i att Rooney vill lämna United för att få ett bättre kontrakt med lokalrivalen Manchester City. Om Rooney går dit blir han troligen den bäst betalde spelaren i engelsk fotboll - hans lön kan mer än dubblas från 90 000 till 250 000 pund i veckan. Ferguson säger dock att att Rooney har erbjudits ett kontrakt som är svårt att få någon annanstans.

- Vi har inte gjort något annat än att hjälpa honom sedan han kom till klubben, därför är det ett så stort mysterium för oss. Vi har hjälpt honom med hans privata problem och andra saker...så vi är så förvånade som någon kan vara eftersom vi inte förstår varför han vill lämna en sådan framgångsrik klubb i England.

Skotten säger att han fick beskedet om att Rooney ville lämna klubben redan under sommaren.
- Det var en otrolig besvikelse när vi fick reda på att han ville lämna. Vi kan bara inte förstå det.

-Det var den 14 augusti jag fick ett telefonsamtal från Rooneys agent om att han inte ville signera ett nytt kontrakt, sade United-tränaren Ferguson.

-Jag förstod ingenting. Bara månader innan sade han att klubben var den största i världen, och att han ville stanna för alltid. Ferguson förnekar att han skulle vara osams med Rooney - och hoppas fortfarande på en ny vändning.
-Vi måste fortfarande hålla dörren öppen för honom, särskilt som han är en så bra spelare, sade Ferguson.

För att Rooney inte ska lämna gratis när hans kontrakt går ut 2012 tvingas United sälja honom, eventuellt redan i januari när transferfönstret öppnas. Prislappen är värderad till 50 miljoner pund, cirka 530 miljoner kronor.

Rooney kom till Manchester United från Everton som 18-åring 2004. Då var han världens dyraste spelare under 20 år och kostade 25,6 miljoner pund. 2008 var Rooney med när United gjorde dubbel succé och vann både Premier league och Champions league. Den engelska ligatiteln kammade United hem tre år i rad 2007-2009.

Publicerad 2010-10-19 kl 17:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons