Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Fergusons förre assisterande: "Han hade inte värvat Zlatan nio gånger av tio"

Sir Alex Ferguson skulle ha tackat nej till Zlatan Ibrahimovic "nio gånger av tio". Det hävdar åtminstone hans förre assisterande tränare Rene Meulensteen.

Rene Meulensteen var assisterande till skotten i United i sex år.

- Nio gånger av tio hade Alex Ferguson kanske inte fattat ett sånt här beslut. Det har att göra med allt han ville göra med de unga spelarna, att plocka upp dem och förbättra dem som spelare, säger Rene Meulensteen till The Sun.

- Men om han kände att situationen var rätt en gång av tio hade han gjort det. Som när han tog in en gammal Laurent Blanc när Jaap Stam lämnade. Det är ett liknande scenario.

Meulensteen jämför övergången med när laget plockade in en nu 32-årig Robin van Persie.

- Självklart var strategin att ta in en ung, talangfull spelare med potential att bygga på. Men med van Persie var det en annan anledning. Han hade viljan och var en vinnare. Ibland fattas besluten så att de matcher klubbens situation, säger han och fortsätter:

- Robin var en beprövad spelare. Om du tittar på Ibrahimovic kan det finnas en liten risk i att han inte spelat Premier League. Han kommer att inse att inget av Premier Leagues fyra topplag reser till de fyra bottenlagens arenor och plockar med sig enkla poäng. Det är annorlunda utmaningar.

Publicerad 2016-07-03 kl 08:02
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER