Fernandes hjälte - United i kapp Liverpool

Manchester United är i kapp Liverpool i toppen av Premier League.
Detta efter seger, 2-1, hemma mot Aston Villa.

Det var ett Manchester United i strålande form som tog emot ett annat formstarkt lag, Aston Villa, under fredagskvällen. Hemmalaget hade nio raka matcher utan förlust inför mötet med Villa, som i sin tur hade fem raka matcher utan förlust.

Inledningen av första halvlek bjöd inte på supermycket i chansväg även om Anthony Martial till exempel hade ett hårt avslut som Emiliano Martinez i Aston Villas mål räddade.

I den 40:e minuten skulle Uniteds franske anfallare ta revansch.

Aaron Wan-Bissaka stormade fram längs högerkanten och med ett precist inlägg nådde försvararen pannan på Martial som från nära håll kunde nicka dit 1-0 för United, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Tio minuter in i den andra skulle Villa replikera.

Efter en snabb frispark skickade Jack Grealish in ett inspel till Bertrand Traore, som från nära håll kunde trycka dit 1-1. Glädjen skulle dock bli kortvarig då Paul Pogba ordnade en straff för United bara några minuter efter 1-1-målet.

Från elvameterspunkten var Bruno Fernandes säkerheten själv när han distinkt placerade dit 2-1 för United.

Med knappt 20 minuter kvar fick United ytterligare ett läge att näta. Ett inspel från Luke Shaw nådde Pogba, men mittfältarens avslut från bara ett par meter. Surt för United och surt för Pogba som hittills bara gjort ett ligamål under säsongen.

Sista tio minuterna av matchen var trenden tydlig. United försökte dra ner på tempot och Aston Villa försökte trycka på framåt. Bortalaget var också oerhört nära att sätta dit 2-2 i den 83:e minuten när Tyrone Mings så när kunde nicka in bollen i nät på en inläggsfrispark, men mittbackens avslut smet ett par decimeter utanför.

Och några mål bjöd inte matchen på och Manchester United vann därmed med 2-1.

Segern för United innebär att laget nu är i kapp Liverpool i toppen av Premier League. Däremot leder Liverpool fortfarande ligan då man har bättre målskillnad än United.

- Vinsten betyder mycket och den visar hur vi har utvecklats sedan början av säsongen, säger Uniteds högerback Aaron Wan-Bissaka till Sky Sports.

Han fortsätter:

- Vi tar bara en match i taget. Vi startade trögt under säsongen och hamnade i ett läge där vi behövde jaga. Men nu är vi här (i toppen av tabellen).

Aston Villas högerback Matty Cash:

- Manchester United är ett topplag och spelar bra fotboll, men vi hade våra chanser att göra mål. Oavgjort hade varit rättvist, men vi tar med oss att vi tryckte på hela vägen till slutet precis som vi gjort hela säsongen. Det var otur att vi inte fick med oss poäng.

Victor Nilsson Lindelöf saknades i United då han haft problem med en ryggskada.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Rashford, Fred, Fernandes, McTominay, Pogba - Martial

Aston Villa: Martinez - Cash, Mings, Konsa, Targett - Traore, McGinn, Grealish, Luiz, El Ghazi - Watkins