Fiasko för Arsenal – Xhaka i blåsväder efter konfrontation med fans

Granit Xhaka blev utbytt med 30 minuter kvar att spela i mötet med Crystal Palace.
Då blev han utbuad av hemmafansen – och svarade med att skrika "fuck off" tillbaka, uppger Daily Mirror.
- Han gjorde fel, säger Unai Emery enligt BBC Sport.

Arsenal fick en drömstart i hemmamötet med Crystal Palace. Redan efter sju minuter kom det första målet, efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet efter en hörna kunde Sokratis trycka in 1-0 till hemmalaget.

Två minuter senare skulle det ringa igen.

Återigen tillkom målet efter en hörna. Nicolas Pepe slog den, Alexandre Lacazette skarvade den och David Luiz förvaltade den. 2-0 till hemmalaget. En drömstart.

Efter halvtimmen spelad skulle Crystal Palace komma med reduceringen. Wilfried Zaha blev nedsparkad i straffområdet och efter en VAR-granskning valde Martin Atkinson att peka på straffpunkten. Fram klev Luka Milivojevic som hur säkert som helst prickade in gästernas första mål i matchen.

I andra halvlek skulle det dröja sju minuter innan Palace kom med kvitteringen. James McArthur tog sig förbi på vänsterkanten och inlägget hittade Jordan Ayews panna innan bollen hittade nätmaskorna. Kvitterat.

Kort efter kvitteringen valde Unai Emery att byta ut Granit Xhaka till förmån för Bukayo Saka. Då hettade det till mellan Xhaka och Arsenal-fansen.

När Xhaka lämnade planen blev han utbuad av hemmafansen – och svarade då med att sätta ena handen bakom örat innan han skrek "fuck off", uppger Daily Mirror. I samband med att han blev utbytt ska han även ha kastat ifrån sig kaptensbindeln.

- Han gjorde fel men vi ska prata om situationen. Jag vill vara lugn, men han gör fel i den här situationen, säger Unai Emery enligt BBC Sport.

Arsenal lyckades därefter inte att få till ett segermål, utan mötet slutade 2-2.

Efter tio omgångar står Arsenal på 16 poäng, tolv poäng bakom Liverpool i topp. Crystal Palace i sin tur är en placering och en poäng bakom Arsenal.