Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Fick lämna efter tvisten med Mourinho - nu talar Carneiro ut: "Tar emot dödshot"

Foto: Scanpix

Läkaren Eva Carneiro sprang in på plan för att ta hand om Eden Hazard. Det blev startskottet på en infekterad tvist med José Mourinho - till slut lämnade hon klubben.
Nu har hon genomfört sin första längre intervju där hon talar ut om situationen och om de sexuella trakasserier och dödshot hon numera lever med – och fick ta emot på sin smekmånad.

Ligapremiär säsongen 2015/16. Tilläggstid. Och ett Chelsea med bara 1-1 mot Swansea.

Då sprang läkaren Eva Cerneiro in på plan när Eden Hazard sökte vård. Det tyckte inte Jose Mourinho om, som efter kryssmatchen kritiserade hennes beslut – läkarteamet förstod inte spelet, menade Mourinho.

- Jag var säker på att Eden inte hade några allvarliga problem. Han fick en smäll och var trött. Men de (det medicinska teamet) såg till att jag bara hade åtta utespelare kvar. De var för impulsiva och naiva, sade Mourinho då.

José Mourinho och Eva Carneiro hamnade i en tvist. Carneiro fick tillfälligt sin roll nedgraderad och fick inte jobba med laget under matcher, Mourinho utreddes för sexistisk kommentar – men friades, Carneiro stämde Mourinho och i mars lämnade till slut Eva Carneiro Londonlaget.

Nu talar hon ut om situationen.

- När en spelare begär medicinsk hjälp är det din plikt som läkare att behandla patienten. Det är bestämt av GMC [General Medical Council]. De riktlinjerna är de samma oavsett om du arbetar på en fotbollsplan, i ett sjukhus, i en krigszon eller om du är kirurg. Det handlar om hälsa och säkerhet för patienten och de riktlinjerna finns av en anledning, säger Carneiro till tidningen Telegraph och fortsätter:

Hon talar även om problemet med diskriminering inom fotbollen, och om de dödshot hon får motta, för tidningen.

- Det är allmänt accepterat att fotbollen har ett diskrimineringsproblem. Jag känner verkligen att det är så, även om det är den minst utmanande formen av diskriminering. När jag växte upp trodde jag inte jämställdhetsfrågan skulle vara ett problem. Det slog aldrig mig att det skulle vara olika åsikter om vad vi skulle kunna uppnå, tjejer eller killar, säger Carneiro och fortsätter:

- Även om jag inte är aktiv på sociala media - jag har nog gjort ett inlägg i hela mitt liv - så får jag ta emot sexuella trakasserier och dödshot. De brukar komma från ansiktslösa, fega människor som borde anses vara ansvarsskyldiga, säger hon.

Läs intervjun med Carneiro och följ en tidslinjen om situationen på Telegraph här.

Publicerad 2016-11-27 kl 09:14

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER