Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fick Mourinho 60 miljoner i natt?

Foto: Scanpix

Enligt färska uppgifter har Man United tagit första steget till att på allvar värva José Mourinho. Om inte…så kan portugisen ha blivit 60 miljoner kronor rikare i natt.

Det är om man tar avstamp i Diego Torres uppgifter. Den välkända journalisten skrev i El País i mars att det fanns ett förhandsavtal mellan Mourinho och Manchester United. Enligt det skulle fem miljoner pund, motsvarande drygt 60 miljoner kronor, betalas ut om United inte gjort klart kontraktet med Mourinho till den 1 maj, och ytterligare tio miljoner pund om det inte var klart den 1 juni.

Uppgifterna reste ögonbryn. Varför skulle United förbinda sig på det viset? Dessutom har Torres skrivit en uppmärksammad och osmickrande bok om Mourinho. Det var där uppgifterna fanns om att Mourinho ska ha gråtit när han inte fick jobbet efter Alex Ferguson. Torres står med andra ord knappast på Mourinhos eller superagenten Jorge Mendes julkortslista. Några uppgifter lär inte ha kommit därifrån.

Men i andra vågskålen kan läggas Torres och El País anseende, samt att det trots allt inte är unikt med den typen av första-tjing-avtal i fotbollens märkliga värld. Barcelona ska ha haft ett liknande avtal med Neymar inför flytten från Santos. Kanske läckte Real Madrid, vars ordförande Florentino Pérez uppgetts angelägen om att plocka tillbaka Mourinho. För övrigt har både spanska och portugisiska medier (bland andra El Confidencial och Journal de Notícias) uppgett att det redan finns ett avtal mellan Mourinho och United.

Lika långt har sällan den engelska pressen gått. Men Mourinhos namn på Old Traffords tränarstol har återkommit med feta bokstäver varje gång Louis Van Gaal haft det motigt, vilket som bekant är ganska ofta. I dag skriver Daily Telegraphs chefskrönikör Sam Wallace under ”exklusiv”-stämpel att United de senaste tre dagen nu faktiskt tagit de första riktiga stegen till att värva Mourinho. Enligt Wallace blir ”nästa vecka avgörande” för ett avtal. Sunday Mirror närmar sig de tidigare uppgifterna från iberiska halvön. För tidningens ”exklusiva” uppgift i dag är nämligen att Mourinho kommer att få en ”ansenlig” kompensation om Manchester United inte utnämner honom till tränare. Det för oss dels tillbaka till de inledande raderna från El País, men också till att Sunday Times samtidigt i dag hävdar att något Mourinho-avtal inte finns - och förstås till att många fler rubriker om Mourinho är att vänta.

Publicerad 2016-05-01 kl 09:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons