Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

FIFA vill ta ifrån Tevez halsduken

Fifa kan ta ifrån Carlos Tevez halsduken.
Vid ett möte ska det beslutas i frågan om så kallade ”snoods” är ett hot mot säkerheten eller inte.

Det egentligen ganska oförargliga plagget har väckt massvis av debatt i England den här säsongen. Under de kalla vintermånaderna har alltfler Premier League-proffs dykt upp till matcherna omlindade med det lilla nackvärmande tygstycket – vilket långt ifrån uppskattats av alla.

Enligt gamla tuffingar som Roy Keane och hans gelikar är det fånigt att ”vuxna män spökar ut sig” på ett så flagrant sätt. Och Manchester Uniteds Alex Ferguson beslutade redan i ett tidigt skede att förbjuda ”snoodsen” helt och hållet inom klubben.

”Ingen hos oss kommer att använda dem”, twittrade lagkaptenen Rio Ferdinand.

Nu kan den linjen bli officiell – för hela fotbollen. FIFA ska debattera saken vid ett möte, berättar en talesperson för tidningen the Mirror.

- Det kan vara riskabelt ur säkerhetshänseende. Låt säga att en spelare springer mot mål, när en motståndare rycker tag i hans ”snood”. Då uppstår den potentiella risken för nackskador, säger talespersonen.

Dessutom väntas ett beslut som stipulerar att om man har på sig underställ under matchdräkten, då måste hela kläddräkten gå i samma färger.

Publicerad 2011-02-04 kl 14:12

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER