Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fifadom mot Chelsea - får inte värva spelare på ett år

Fifa har utfärdat ett förbud för Chelsea att värva spelkare under de kommande tolv månaderna efter att klubben uppmuntrat Lens 18-åring Gael Kakuta att bryta sitt kontrakt med den franska klubben.

Fifa meddelade på torsdagen att Chelsea har belagts med ett förbud att överhuvudtaget registrera nya spelare under de två kommande transferperioderna - det vill säga transferfönstrena i januari 2010, samt sommaren 2010.

Förbudet kommer efter att Lens anmält Chelsea för att ha uppmuntrat den då sextonårige Gael Kakuta att bryta sitt kontrakt med Lens för att flytta till Chelsea, något han gjorde inför säsongen 2007/2008.

Förutom värvningsförbudet har Kakuta stängts av i fyra månader, och Chelsea har dömts att betala totalt 910 000 euro i böter till Lens.

Kakuta anses vara en stjärna i vardande i Chelsea, men den vänsterfotade mittfältaren stängs nu av från all fotboll i fyra månader.

Chelsea förväntas överklaga domen till Idrottens skiljedomstol (Cas) i Lausanne.
När Roma fick samma dom som Chelsea 2004, i samband med Philippe Mexes övergång från Auxerre, gjorde en överklagan till Cas att Romklubben fick en mildare dom och fick bara stå över värvande under ett övergångsfönster.

Publicerad 2009-09-04 kl 08:57
Annons
Annons
Annons