Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fifas läkare kritiserar Mourinho: "Stödjer läkarteamet"

Foto: Scanpix

Jose Mourinhos hantering av läkaren Eva Carneiro har under veckan hamnat i blåsvädret. Nu får portugisen kritik från Fifas medicinska chef Jiri Dvorak.
- Vi stödjer det läkarteamet gjorde, säger han enligt The Telegraph.

Det har inte varit en lätt vecka för Jose Mouinho. Inte nog för att hans lag tappade poäng i premiären mot Swansea, han har dessutom fått stark kritik efter sitt bråk med klubbläkaren Eva Carneiro. I slutminuten så sprang läkaren in på planen för att hjälpa den liggandes Eden Hazard, något som fick Mourinho att rasa.

- Mitt läkarteam var impulsivt och naivt, sa portugisen efter matchen.

Under veckan har tränaren stängt av Carneiro från klubbens anläggning där hon inte fått komma i närheten av laget på något sätt. En behandling som nu möts av stark kritik från Fifa.

- Managern ingenting att säga till om när det gäller medicinska aspekter och medicinska diagnoser. Det är vår professionella regel och vår etiska rätt att titta till spelarnas hälsa, säger Fifas medicinska chef Jiri Dvorak till The Telegraph.

- Alla involverade måste respektera att det är läkarens jobb. Jag vill inte anklaga klubben, men jag vill tydligt klargöra att vi stödjer det läkarteamet gjorde. När de blir inkallade måste de komma in på planen, säger Dvorak.

Under fredagseftermiddagen ska Jose Mourinho hålla en presskonferens där frågor angående Eva Carnerio lär hamna i fokus.

Publicerad 2015-08-14 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons