Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

"Finns inga bevis för att jag sade något rasistiskt"

Luis Suarez förnekar rasistanklagelserna – men nu kan han hamna i trubbel för att ens uttala sig om saken.
- Det finns inga bevis, säger Liverpoolstjärnan.

Det var efter matchen mot Manchester United för ett par veckor sedan som Patrice Evra hävdade att uruguayanen ”vid minst tio tillfällen” ska ha sagt ett visst nedsättande ord till honom. Ordet ska ha varit ”negro” vilket på spanska kort och gott betyder ”svart”, medan det på engelska har en skarpare mer nedsättande innebörd.

FA utreder för närvarande händelsen, och har under tiden uppmanat båda parterna att ligga lågt i sina kommentarer. Men Luis Suarez trotsar fotbollförbundets förbud, och enbart på grund av det riskerar han nu ytterligare straff, skriver the Guardian.

- Men jag har inte gjort något. FA måste klara upp detta med Evra, säger Suarez enligt samma tidning.

Han fortsättter:

- Det finns inga bevis för att jag sade något rasistiskt till honom. Och det gjorde jag inte heller. Diskussionen var tudelad; ibland talade vi på spanska och ibland på engelska. Jag förnärmade honom inte, utan använde bara vanliga talesätt. Jag kallade Patrice samma saker som hans lagkompisar i United gör, och även de var överraskade av hans skarpa reaktion, säger Suarez.

Sådant förekommer i stundens hetta, resonerar han, och oavsett hur saker och ting uppfattats var det inte Suarez mening att nedvärdera Evra på något sätt.

- Nu får vi avvakta domen från FA, oavsett vem som får skulden lär vi båda behöva be om ursäkt.

Publicerad 2011-11-08 kl 17:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons