Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Fjellström: "Premier League slår knock på övriga ligor"

Foto: SCANPIX

Lukrativa tv-avtal, stjärntränare som Pep Guardiola, José Mourinho och Antonio Conte och en svensk världsstjärna. Premier League fortsätter växa.
- Det finns en risk att andra internationella ligor förpassas in i en allt mörkare skugga, säger Jens Fjellström i C More-podden Sporthuset.

Som vanligt de senaste åren är det Premier League som har en dominerande position på transfermarknaden. Experten Jens Fjellström menar nu att den engelska ligan är på väg att dra ifrån de andra toppligorna ordentligt.

- Sen tidigare har de extremt lukrativa tv-avtalen gjort att Premier League håller på att dammsuga marknaden på de bästa spelarna. Nu håller de dessutom på att plocka åt sig de bästa och mest intressanta tränarna. Klopp, Mourinho, Pep Guardiola och Conte har anslutit till en redan imponerande skara. Och lägg där till det svenska perspektivet med Zlatan. För svenska fans och tv-tittare har Zlatan varit som en tv-rättighet i sig. Nu läggs den in i den redan rika Premier League-påsen, säger Fjellström i C Mores podcast Sporthuset.

Jens Fjellström menar att de bästa europeiska klubbarna kommer att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga, men att ligorna tappar i värde.

- Real Madrid, Barcelona och Bayern München kommer att kunna stå emot i konkurrensen rent sportsligt. Men betraktat som ligor så kan Premier League slå knock i och med den här säsongen och kanske framåt också. Det finns en risk att det skapas en superliga och att andra internationella ligor förpassas in i en allt mörkare skugga.

Men trots att Premier League bara växt sig starkare och starkare som liga så har framgångarna uteblivit på engelsk landslagsnivå.

- Det hänger väl ihop en del med att alla de spelare som kommer in i ligan också tränger ut egna brittiska talanger, säger Jens Fjellström.

Här hittar du podcasten Sporthuset

Publicerad 2016-07-21 kl 14:00
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER