Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Förre PL-stjärnan: "Zlatan blir störst i Man United, kan sälja 250 000 tröjor på 24 timmar"

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic uppges vara klar för Manchester United. Där blir han lagets största stjärna, menar John Hartson.
-  På 24 timmar kan de sälja 250 000 tröjor med Zlatans namn, säger den förre Premier League-spelaren till Fotbollskanalen.

Enligt Sky Sports och The Guardian är Zlatan Ibrahimovic överens om ett ettårskontrakt med Manchester United. Frågan är hur den svenske anfallsstjärnan kommer att passa i den klubben? Är det en perfect match? Efter Sveriges 3-0-seger mot Wales ställde Fotbollskanalen frågorna till John Hartson, som har spelat för lag som Arsenal, West Ham och West Bromwich och som har stenkoll på ligan.

Hur skulle Zlatan göra det i Premier League?
- Han är en fantastisk spelare och var bäst på planen mot Wales. Med rätt tränare och i rätt klubb har han mycket att ge. Mycket tyder på att det blir Manchester United även om jag tror att det är några saker kvar att lösa. Men han har arbetat med Mourinho förut, det var i Inter och det verkar som att de har en bra relation, säger Hartson som nu jobbar som expert på BBC.

- Jag är ett stort fan av Zlatan och tror att han kommer att göra det väldigt bra i Premier League om det nu blir United. Jag gillar honom och han är sig själv. Jag tror att han har två eller tre år kvar på den högsta nivån, den som han är på nu.

Zlatan är en stor stjärna och vill vara det i landslaget och i klubblaget, hur kommer han att passa in i en klubb som Manchester United?
- Han blir en ännu större stjärna där. För Manchester United har inte Roy Keane längre och de har inte Ryan Giggs längre och de har inte Cantona längre. Zlatan kan bli den nya stjärnan. Manchester United behöver en stjärna. De behöver stora spelare. De har inte Beckham eller van Nistelrooy, Cole eller Yorke. De behöver stora spelare med stor personlighet och då går det inte att hitta en mer lämplig spelare än Zlatan, säger Hartson.

Kan det bli problem med andra stjärnor i laget, som Wayne Rooney, Juan Mata med flera?
- Men han blir den största spelaren där. För de har skrikit efter stora spelare och de behöver en stor stjärna som Zlatan. En spelare som gör att klubben kan sälja tröjor, på 24 timmar kan de sälja 250 000 tröjor med Zlatans namn på ryggen. Och Zlatan har förtjänat den rätten att få den statusen. 

Publicerad 2016-06-06 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons