Första poängtappet för Arsenal

Women´s Superleague

Arsenal har gått rent i säsongens sex första matcher.
Men i derbyt mot Tottenham kom första poängtappet för Jonas Eidevalls gäng.
En kvittering i 92:a av superstjärnan Vivianne Miedema minuten satte slutresultatet till 1-1.

Sex matcher och 18 poäng. Arsenal har haft en stark svit i inledningen av Woman’s Super League sedan den svenske tränaren Jonas Eidevall tog över klubben under sommaren. Därmed leder Arsenal ligan framför svensklaget Chelsea.

Men allt gott varar inte för evigt. I derbyt mot Tottenham kom lagets första poängtapp för säsongen.

Första halvlek slutade mållöst, trots att Arsenal hade två skott i målramen från Katie McCabe respektive Beth Mead.

Istället tog Tottenham ledningen när anfallaren Rachel Williams höll sig framme vid en retur och petade in 1-0.

Matchen såg sedan länge ut att gå mot Spurs-vinst. Då dök superstjärnan Vivianne Miedema upp och kvitterade i den 92:a minuten och räddade därmed Gunners från säsongens första förlust.

Resultatet innebär att Arsenal alltjämt behåller serieledningen med 19 poäng på sju matcher, fyra poäng före Chelsea som dock har en match mindre spelad. Tottenham återfinns på tredje plats med 14 poäng på sju matcher.

Publicerad 2021-11-13 kl 16:55