Fortsatt bortatrubbel för City - bara kryss efter Ovaldos drömmål

Manchester City har det fortsatt jobbigt på bortaplan. Trots ledning tappade de till 1-1 och fick bara med sig en poäng mot Southampton efter en läckert mål av Dani Osvaldo.

Manchester City jagar toppduon Arsenal och Chelsea. Men istället för att de knappade in på Chelsea som förlorade så tappade de mot Liverpool som gick om dem i tabellen.

Det tog bara elva minuter innan City tagit ledningen i matchen. Lagets målkung, Sergio Aguero, satte 1-0 efter en passning från Kolarov. Aguero har nu gjort elva mål på sina tio senaste ligamatcher för Manchester City.

Southampton kom dock tillbaka och när det bara återstod några få minuter av den första halvleken så kvitterade hemmalaget genom Osvaldo. Den italienske anfallaren vände ut och in på Citys försvar innan han lade upp bollen ovanför Pantilimon i Citys mål.

Resultatet stod sig matchen ut och Manchester City ligger nu fyra i tabellen, fem poäng efter Arsenal som har en match mindre spelad.

Publicerad 2013-12-07 kl 18:00