Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Förvirringen: Newcastles transfermål har fyra olika födelsedagar

Chancel Mbemba är nära en övergång till Newcastle som är av uppfattningen att de värvar en 20-årig försvarare. Då Mbemba har fyra olika födelsedatum har det dock uppstått förvirring kring Mbembas egentliga ålder.

Anderlechts Chancel Mbemba uppges vara Newcastles nästa nyförvärv och klubben är redo att betala 114 miljoner kronor för försvararen som de tror är 20 år.

Dock har Daily Mail uppmärksammat att det råder en stor oklarhet i hur gammal Mbemba egentligen är.

Tidningen uppger att Anderlecht-försvararen en gång själv har sagt att han är född någonstans runt 1990 och att hans födelsebevis i Kongo visar att han är född 1988.

Därmed konstaterar det brittiska mediehuset att Newcastle är på väg att värva en spelare vars ålder kan vara alltfrån 20 till 27 år.

Den kongolesiske landslagsmannen uppges ha fyra olika födelsedagar registrerade mellan åren 1988 och 1995.

Mbemba som startade sin karriär i Kongo är på födelsebeviset i hemlandet född i augusti 1988. När han sedan fortsatte karriären i Belgien och Anderlecht fick han en nytt födelsebevis som gjorde gällande att han i stället var född 1995.

Förvirringen blir inte mindre när Kongo registrerade att Mbemba var född 1991 under Africa Cup Of Nations 2012.

Newcastle uppges inte lägga någon större vikt kring åldern på Mbemba som är av de bästa försvararna i den belgiska ligan. Går övergången i hamn blir kongolsen efter Aleksandar Mitrovic nästa Anderlecht-spelare att ansluta till de svartvit-randiga.

Publicerad 2015-07-23 kl 23:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons