Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fotbollshändelserna under 2000-talet som chockade oss - Del 7

Innan 00-talet ringer ut ska vi minnas decenniets 51 händelser som chockade oss. Fotbollskanalen kommer att lista fem ögonblick varje dag fram till nyår. Här är del sex.

Gazzas hårdaste kamp - Maradonas uppvaknande

En stjärna som inte orkade. Men den störste av dem alla var uträknad men kom tillbaka. Maradona var uträknad både 2000 och 2004 och vistades på akutavdelningar på grund av hjärtproblem. Men han har lurat döden tack vare bland annat hälsokurer på Kuba och har nu kraft att leda landslaget och till och med göra en säl när det går bra.

För gravt alkoholiserade Paul Gascoigne ser det tyvärr värre ut även om det kommit rapporter under 2009 att han kan hålla sig nykter under perioder så blev han gripen av polis så sent som den 16 december.

Galacticos I och II

Vi har nu fått se skapandet av Galacticos II med Ronaldo och Kaka och gänget. Men Real-presiden Florentino Perez första version är fortfarande oöverträffad när det gäller att fläska på. Luis Figo från Barcelona 2000, Zinedine Zidane från Juvents 2001, Ronaldo från Inter 2002 och David Beckham från Manchester United från 2003. I laget fanns även innan spelare som Raul och Roberto Carlos. När det sedan blev Michael Owen 2004 så tappade man liksom stärnglansen en aning.

Svennis resor

Nu menar vi fotbollsresor. Lazio, England, Manchester City, Mexiko och Notts County. Det är inte lätt att tippa var värmlänningen hamnar nästa gång.

Liverpools vändning

Istanbul i maj 2005. Milan jublar i halvtid när de har 3-0 i Champions-League-finalen mot vilset Liverpool. På mindre än 15 minuter gör Liverpool 3-3 och vinner sedan på straffar. I förlängningen gör Jerzy Dudek än av de mäktigaste och märkligaste räddningar på Sjevtjenkos närskott.

Bergkamps mål mot Newcastle
Holländaren bjuder på magiskt nummer mot titelrivalen Newastle den 2 mars 2002.

Publicerad 2009-12-27 kl 12:24
Annons
Annons
Annons