Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fotbollskanalen tippar PL - så går det för Newcastle, Stoke, Blackburn, Sunderland och Blackpool

I helgen drar världens, kanske, största liga igång igen. Fotbollskanalen laddar med lite uppeppning kring lagen och passar samtidigt på att tippa utgången i Premier League.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Aston Villa
9. Sunderland
10.
11. Blackburn
12. Bolton
13. Fulham
14. Stoke
15. Newcastle
16.
17.
18.
19.
20. Blackpool

PLATS 15 - NEWCASTLE
The Magpies är tillbaka efter en kort sejour i the Championship. Klarar man sig kvar nu då? Om man gör det kommer det inte bli genom något skönspel. Laget är en samling av gamla traditionella engelska spelare, som Kevin Nolan, Danny Guthrie, Joey Barton, Sol Campbell och Alan Smith, för att nämna några. Men det behöver inte nödvändigtvis innebära något dåligt. Om man får upp effektiviteten till samma nivå som förra säsongen ska man ha en bra chans att hänga sig kvar.

Genombrottet?
Andy Carrol, född 1989, är upplockad från egna Newcastleled och är en favorit på St. James’s Park. Förra säsongen gjorde han 17 mål i the Championship och även om han inte kommer komma upp i den siffran i Premier League, skulle ungefär hälften (man kan ju inte direkt dela 17 i två) göra mycket för Newcastles chanser att hålla sig kvar.

Kolla in rivjärnet!
Maradonas favorit Jonas Gutierrez gillar att göra kanten till sin - med alla medel. Tacklingar, oavbrutet löpande under 90 minuter och - faktiskt - en och annan fint. Underhållande att se i sina bästa stunder. Inför VM sade den gode Diego att hanss lag bestod av "Messi, Mascherano, Jonas och åtta till".

******

PLATS 14 STOKE
Laget som överraskade alla den första säsongen, tog en mycket hedrande 11:e plats under den andra säsongen i Premier League. Tony Pulis gör underverk med the Potters och vi ser ingen större anledning till att se att laget ska bli märkbart sämre den här säsongen. Jo, man kommer förmodligen att fortsätta vara Premier Leagues mest förutsägbara lag – men spelar det någon roll när motståndarna ändå inte klarar av att hantera deras spel?

Hur blir det med bolltorkandet, Delap?
Rory Delaps inkastar stod i blickfånget under Stokes första säsong i Premier League, och när folk tröttnat på att fokusera just på själva kastandet – då flyttade man det till det som händer precis innan. Hemma på Britannia Stadim kastar alltid bollpojkarna en handduk till Delap, för att han ska få en torr och mer lättkastad boll. Detta torkande tar bort minuter av effektiv speltid – och retar gallfeber på exempelvis Arsene Wenger.

******

PLATS 9 - SUNDERLAND
13:e-platsen förra säsongen var en besvikelse för ett rätt hårt satsande Sunderland. Nu vill man uppåt i tabellen och vi tror att the Mackems kan ta en fyra-fem kliv åt rätt håll. Man har visseligen tappat Lorik Cana – som aldrig blev någon succé i Premier League – men har ersatt honom med väldigt intressante Cristian Riveros. Dessutom har man förstärkt upp försvaret med John Mensah från Lyon, Titus Bramble från Wigan och inte minst Nedum Onuoha från City. Vi tror dessutom att en skadefri Lee Cattermole kan bli oerhört nyttig för Sunderland.

Men vem ska göra målen då?
Lugn, lugn – frågan var något retorisk och något av ett skämt. För givetvis ska Darren Bent stå för strutarna i Sunderland.

Hoppsan – här kommer en ostskiva
Sunderland var det lag som drog på sig flest kort under den förra säsongen och blev således sist i Fairplay-ligan. Det brukar smälla på rätt bra på Stadium of Light – fortsätter det så även utan Cana (som stod för flest kort).

*******

PLATS 11 - BLACKBURN
Förra säsongen slutade man tia och Blackburn kan väl sikta på ungefär samma placering den här säsongen igen. Visst, laget har den del kvalitet, men konkurrensen på den övre halvan av tabellen känns något för stor för att de ska kunna bryta sig in där på riktigt. Blackburn är ju något av ett notoriskt mittenlag – och lär så förbli nu också. Under sommaren har man varit väldigt tysta, lyckats behålla nyckelspelarna och har lånat in Mame Biram Diouf från Manchester United.

Den här norsken Gamst – vad hände med honom?
Morten Gamst Pedersen – killen som var tänkt att bli Norges nästa världsstjärna. När 28-åringen kom till Blackburn för sex år sedan blev han snabbt the talk of the town, med sin irrationella spelstil och härliga frisparkar. Sommar efter sommar var han på väg till en större klubb – men övergången skedde aldrig. Så nu då? Jo, Gamst är fortfarande en startspelare i Allardyce lag – men de senaste tre säsongerna har han gjort färre mål än han gjorde totalt för fem år sedan.

Martin Olsson?
Joråsåatt, den gode Martin - som avslutade fint i våras - har nog en fin säsong framför sig. Förra året bar han tröjan med nummer 21 på ryggen - nu har han fått trean i stället.
- Då känner man förtroende. Ett till elva är ju startelvan. Att jag får nummer tre... för mig är det fantastiskt, säger Olsson.
Frågan är förstås om han blir vänsterytter eller back. Själv tror Olsson på det förstnämnda eftersom "det redan finns så många försvarare i truppen".

******

PLATS 20 - BLACKPOOL
Blackpool tog sig via Playoff till Premier League, och man gjorde det som en stor överraskning. Så fort matchen och avancemanget var klart, var Blackpool de flesta experters favorit till sistaplatsen i Premier League, och det finns egentligen ingen anledning att ändra det grundtipset. Det enda som talar för Blackpool är att allt talar emot dem. Många nykomlingar de senare säsongerna, som Burnley och Hull, har ju plockat massor av poäng inledningsvis, för att visserligen tappa mycket efter jul. Här måste Blackpool hoppas på något liknande och att det håller hela vägen.

Var ska fansen sitta?
Med en arena som visserligen byggs om - men som i nuvarande utförande bara rymmer 12 000 personer - kan det bli trångt. Hur står sig lilla Bloomfield Road när, exempelvis, Chelsea eller Man United kommer på besök?

Publicerad 2010-08-13 kl 12:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons