Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fotbollskanalen tippar PL - så går det för Tottenham, Birmingham, West Bromvich och Wigan

I helgen drar världens, kanske, största liga igång igen. Fotbollskanalen laddar med lite uppeppning kring lagen och passar samtidigt på att tippa utgången i Premier League.

1.
2.
3.
4.
5. Liverpool
6. Everton
7. Tottenham
8. Aston Villa
9. Sunderland
10. Birmingham
11. Blackburn
12. Bolton
13. Fulham
14. Stoke
15. Newcastle
16. West Ham
17. West Brom
18. Wolverhampton
19. Wigan
20. Blackpool

*****

PLATS 7 - TOTTENHAM

Tottenham gjorde en strålande säsong 2009-2010 och hamnade på en fjärde plats trots en hård avslutning på säsongen med matcher mot tre av de fyra stora elefanterna. Men kanske också är det just därför som Redknapp kommer att få det tuffare i år när man ska hålla i både ligan och CL-spel. En spelare har kommit in men hela tio spelare har lämnat. Och det är inte direkt några namnkunniga spelare man tappat, lägg därtill att klubben sitter med en ganska vass reservelva.

Håller truppen för både CL- och ligaspel?
Förra säsongen knäppte man lag som Manchester City, Everton, Liverpool och Aston Villa på fingrarna i kampen om en topp 4-placering. Men ett City som spenderat som en shopoholic på amfetamin och ett Liverpool som omöjligt kan göra en lika dålig säsong under Roy Hodgson, blir nog bra mycket svårare att hamna före den här gången.

Håller Crouch, Defoe, Keane och Pavlyuchenko för 4-2-3-1?
Tottenham har en riktigt bra blandning i sin anfallskonstellation. Men i den moderna fotbollen spelas nästan aldrig två anfallare längre och ingen av Redknapps strikers har tidigare visat sig vara riktigt komfortabla i den rollen. Men kan Spurs signa en klassforward innan fönstret stänger får City och Liverpool se upp i år igen.

*****

PLATS 10 - BIRMINGHAM

Birmingham spelade till sig en fin niondeplats i ligan och nu hoppas klubbägaren Yeung på ännu bättre resultat de kommande åren. Men trots två profilstarka värvningar som Nikola Zigic och Ben Foster (en finfin ersättare till Joe Hart i målet), så behöver Birmingham ännu ett vassare förvärv för att kunna etablera sig på den övre halvan av tabellen. Alex McLeish har en tuff uppgift framför sig helt enkelt.

Hur går det för Sebastian Larsson?
Att Birmingham avslutade förhandlingarna med Juventus Camoranesi lär ju knappast ha mottagits negativt av Seb som hoppas etablera sig ännu starkare kommande säsong. Larsson spelade andra halvleken mot Skottland på Råsunda i onsdags och övertygade inte alls som han gjort tidigare i landslaget. Återstår att se hur hans olösta kontraktssituation kan påverka hans spel.

*****

PLATS 17 - WEST BROMVICH

”Västra Bromviken” verkar vara lite för bra för Championship, men lite för dåliga för Premier League. På de senaste åtta åren har laget blivit nedflyttade tre gånger från högsta ligan, och tillsammans med Blackpool är man också den här gången favoriter till att göra en snabb resa tillbaka. Men med nye managern Roberto Di Matteo hoppas man på att det kanske går vägen den här gången. Di Matteo har knytit till sig fem spelare så långt i form av Nicky Shorey, Pablo Ibanez, Steven Reid, Boaz Myhill och Gabriel Tamas, och ännu har inget köpstopp satts.

Vad talar för att det här blir fjärde gången gillt?
- Bra fråga, det jag tror att vi föll på senast var nog bristande erfarenhet. Vi hade en stabil grund, men klarade inte av att komma tillbaka från underlägen. Då stressade vi och ville ofta kvittera direkt, vilket gjorde att vi släppte in en del onödiga baklängesmål, svarade Jonas Olsson nyligen till fotbollskanalen.
Och West Bromvich förtjänar verkligen att få stanna högst uppe en säsong kan man tycka efter att ha kvalificerat sig fyra gånger på kort tid. Men den nye tränaren har ingen erfarenhet alls av vad som krävs på Premier Leauge-nivå och man behöver fortfarande en tyngre värvning framåt som kan spotta in en 10-15 mål i hopp om att kunna etablera sig kvar.

Och hur går det för den där svensken då?
Jonas Olsson får tuffast tänkbara start när hans WBA möter Chelsea borta – något svensken sett fram emot sedan sista Championship-omgången berättade han för fotbollskanalen häromsistens. Då berättade han också att hans form är bra och att det betytt mycket att han fått vara skadefri så länge.

*****

PLATS 19 - WIGAN

Wigan är riktigt svårtippat upplagan 2010-2011. Roberto Martinez har material för att kunna lägga sig på övre halvan, men visar samtidigt stora svaghetstecken ibland som 9-0-förlusten mot Tottenham förra säsongen. Men man har fått in några intressanta lirare, främst då argentinske anfallaren Boselli som var skyttekung i Copa Libertadore med sitt Estudiantes. Paraguayanske försvararen Antolin Alcaraz imponerade dessutom stort under VM i Sydafrika och ser nog ut att kunna fylla tomrummet som Titus Bramble lämnat efter sig.

Fortsätter fansen att svika?
Trots att Wigan tillbringat de senaste fem året i Premier League så lyckas klubben fortfarande inte sälja ut DW Stadium som bara tar 25 000 åskådare. Om fansen fortsätter att svika och siffran fortsätter att liga under 20 000 så får nog Wigan räkna med att slåss för sin överlevnad.

Får man behålla talangerna?
Unge irländaren James McCarthy spås en lysande framtid och växte fram under våren och kommer nog att få en plats i startelvan. I N’Zogbia har man också en hel del kapacitet och får man bara behålla dessa spelare så kan Wigan möjligtvis kravla sig kvar. Maynor Figueroa har också ryktats vara på väg bort från klubben.

Publicerad 2010-08-13 kl 21:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons