Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fotbollsvärldens vidskepligaste ägare?

Foto: Scanpix

Bournemouth och infogad: Maxim Demin.

Hur långt kan vidskeplighet gå i fotbollen?

Bournemouths ryske oligark-ägare Maxim Demin vägrar, bland annat, gå på lagets matcher.

– Det är verkligen hans uppfattning att han inte vill lägga en förbannelse oss, säger tränare Eddie Howe till Bournemouth Echo.

Petroleum-oligarken Maxim Demin uppges älska sitt Bournemouth. Så varför går han inte på matcherna nu när laget gör succé i ligan och cupen?

Lagets tränaren Eddie Howe har nu berättat om ägarens vidskepliga vanor: han är nämligen övertygad om att han "jinxar" laget. I takt med att Bournemouth har stigit i det engelska ligasystemet och nu blivit ett topplag i The Championship har han helt enkelt slutat gå.

– Han är väldigt vidskeplig. Jag var tvungen att smsa honom vid en specifik tidpunkt före matchen mot West Brom i tisdags. Jag kommer inte berätta vad jag skrev men han ber mig göra olika saker för att blidka hans vidskeplighet, berättar tränaren Eddie Howe och fortsätter:

– Jag försöker övertala honom att gå på matcherna men han föredrar att inte göra det. Han har investerat en hel del pengar och är inte här för att njuta av det. Men var han än är så vet jag att han är stolt, han är en stor supporter och vill veta allt som händer. Att han inte går på matcherna betyder inte att han inte vill vara här. Det är verkligen hans uppfattning att han inte vill lägga en förbannelse över oss.

Det verkar fungera. Nämnda Premier League-laget West Brom besegrades med 2-1 i ligacupen och borta mot Birmingham City, i ligan, kvaddade man hemmalaget med 8-0.

Publicerad 2014-10-30 kl 11:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons