Frisparkspärla tog Newcastle över nedflyttningsstrecket

En vacker frispark från Andros Townsend och en straffräddning av Karl Darlow - två händelser som kan visa sig rädda kvar Newcastle i Premier League. 1-0 hemma mot Crystal Palace gav tre tunga poäng i nedflyttningsstriden.

Newcastle slåss för sin existens i högsta ligan och tre poäng mot Crystal Palace var ett måste. Stor matchhjälte blev Andros Townsend som skruvade in en frispark med vänsterfoten i Wayne Hennesseys högra kryss i den 58:e minuten. Med 20 minuter kvar att spela pekade domaren Mike Dean på straffpunkten sedan Moussa Sissoko tagit bollen med handen. Storspelande hemmamålvakten Karl Darlow gick dock åt rätt håll och räddade Yohan Cabayes rätt svagt slagna straff.

Newcastle såg ut att få extra hjälp i bottenstriden av Stoke, som länge ledde mot Sunderland. Marko Arnautovic gav Stoke ledningen, men Sunderland - där Sebastian Larsson hoppade in i den 78:e minuten - hann kvittera. 1-1 kom på tilläggstid på straff genom Jermain Defoe.

Norwich som också är inblandat i bottendramatiken möter Arsenal senare på söndagen.