Fulham sista hindret för Janssons Brentford - London-derby i playoff-finalen

Championship

Pontus Janssons Brentford är en match ifrån Premier League-spel.
Nu står det klart att det blir Fulham de möter i Championships playoff-final.

I onsdags avancerade Pontus Janssons Brentford till playoff-final i Championship, där priset är en Premier League-plats. Efter att ha förlorat första matchen av två borta mot Swansea med 1-0, vände Brentford hemma på Griffin Park och vann med 3-1.

Nu står det klart att det blir Fulham man får möta i finalen, efter laget slagit ut Cardiff under torsdagskvällen på hemmaplan - trots förlust med 2-1.

Cardiff öppnade målskyttet efter bara åtta minuter genom Curtis Nelson. Men bortalaget fick bara behålla ledningen i en minut, innan Fulhams Neeskens Kebano kvitterade till 1-1 i den nionde minuten.

Lee Tomlin gav Cardiff ledningen direkt i den andra halvleken efter oreda i Fulhams straffområde, där både målvakt och försvarare misslyckats med att rensa undan bollen. Cardiff fortsatte sedan att forcera för att göra 3-1 och ta matchen till förlängning – men utan framgång. Fulham vann mötet totalt med 3-2 i målskillnad efter att ha bortavunnit i Cardiff med 2-0 i det första mötet.

Fulham får nu möta Brentford i ett London-derby om den sista Premier League-platsen. Finalen spelas på Wembley Stadium den 4 augusti klockan 18:45 svensk tid.

Publicerad 2020-07-30 kl 22:45