Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fulham släpper Stoor – intresse i Skandinavien

Efter ett antal mardrömsår i Fulham får nu äntligen Fredrik Stoor lämna klubben.
- De har gått med på att låta mig lämna, säger han till fotbollskanalen.se.

Fredrik Stoors tid i Fulham har inte varit någon succé. Han köptes för en relativt stor summa från Rosenborg men har fått extremt snålt med speltid. Trots det har klubben vägrat sälja honom till ett lägre pris och tiden har bara gått. Nu kan en övergång bli av i januari.
- I laget är det inga förändringar, jag spelar ingenting. Jag har sagt att jag vill härifrån och det känns som att det kan bli någonting den här gången. Det kommer att blir något nu, känns det som. Sedan vad det blir är det för tidigt att säga, berättar Stoor.

Har Fulham ändrat sig?
- Ja, de har vägrat hela tiden. Jag har velat bli såld länge men nu har det ändrats lite. De har gått med på att låta mig lämna i det här fönstret. Förhoppningsvis blir det så.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är det främst en dansk och en norsk klubb som vill värva högerbacken och Stoor bekräftar intresset.
- Jag vet att det finns klubbar i både Danmark och Norge som är intresserade. Sen har jag hört rykten om klubbar i andra ligor i Europa som är intresserade men än så länge är ju ingenting klart.

Vilken nivå på liga satsar du på?
- Jag vill spela, det är prio ett. Sen får vi se vilken klubb det är och hur de ser på mig.

Är Sverige aktuellt?
- Nej.

Varför inte?
- Min agent har vad jag vet inte ens tittat hemåt Sverige. Jag är ju 26 år och vill vara ute något år till innan jag flyttar hem. Dessutom spelar Hammarby i superettan nu och då är det inte bekvämt med Sverige.

Kanske ett för stort steg ner från premier league till superettan?
- Jag ska inte säga det, jag har ju inte spelat på länge. Men det är väl klart att det är så egentligen. Dessutom är jag som sagt 26 år och vill fortsätta ute i Europa några år.

Kan lån vara aktuellt?
- Nej, jag har varit på lån och då visar det sig att är man okej eller bra så vill Fulham ha betalt. Därför måste jag komma bort från Fulham för att komma igång.

I somras lämnar Roy Hodgson, en manager som inte heller gav Stoor speltid, klubben för Liverpool. In kom Mark Hughes och när nästa manager också petade den förre landslagsbacken fanns det egentligen ingen återvändo. Stoor berättar att han inte känner sig som en del av Hughes planer.
- Jag har pratat med honom en del men han gjorde klart från början vad han vill. Jag spelade mycket på försäsongen när vi hade caretaker-managers (tillfälliga tränare efter att Roy Hodgson lämnat i väntan på en ny tränare) och det kändes som att jag gjorde det bra. Men när Hughes kom in valde han direkt att satsa på andra spelare och så har det sett ut hela tiden. För mig är det bara så att jag behöver komma bort härifrån.

Kan det bli aktuellt att stanna i England?
- Jag har hört att det finns en del klubbar i Championship som har visat intresse. Men det är en så konstig bransch det här där några säger för mycket och andra inte säger någonting så det är svårt att veta.

Hur har det varit personligen att får sitta bredvid så pass länge?
- Det är ingen fotbollsspelare som vill det. Jag har velat lämna väldigt länge och klubben har inte gjort det lätt för mig. De har inte spelat mig men de har inte velat släppa mig utan att få bra betalt. Då var det svårt att göra något åt det för mig.

Blir det nytändning nu?
- Ja, jag hoppas att jag får börja spela igen. Sen var det blir återstår att se. Just nu vill jag bara komma igång, komma i form och känna lite glädje i fotbollen igen.

Publicerad 2010-12-29 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons