Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Fulham vill fullborda sagan

Ta ett gäng spelare utan större framgångar i sina tidigare klubbar. Lägg till en rutinerad tränare med känsla för att få ut det bästa ur dessa och bilda ett lag. Vad får du? En klassisk framgångssaga och kanske dessutom Europa league-vinnarna i form av Fulham.

För två år sedan säkrade Fulham Premier league-platsen i allra sista omgången. Nu kan man i stället ordna klubbens första och tillika största titel om man vinner onsdagskvällens Europa league-final mot Atletico Madrid.

I så fall är också Fulham förändring i princip fulländad. Klubben, som tidigare stått i skuggan av Londonrivaler som Arsenal och Tottenham, har under Roy Hodgsons ledning om inte nått upp till Premier league-toppen i alla fall nått längre än någon annan brittisk klubb när det gäller årets Europaspel.

Den före detta Halmstads- och Malmö FF-tränaren har än en gång fått ett lag utan några större förhoppningar på sig att lyckas väl över allas förväntan.

Till klubben kom spelare som Damien Duff från Newcastle, Bobby Zamora, West Ham, och Mark Schwarzer, Middlesbrough. Alla spelare vars karriärer såg ut att vara på väg nedåt, men under Hodgsons ledning hittat rätt igen.

-Tränare leder spelare till vattnet, antingen dricker de eller annars hoppar de över, säger Hodgson i en intervju med tidningen Guardian.

-Kanske har de inte blivit rätt behandlade i sin förra klubb eller inte uppskattade och det har gett dem extra motivation här, säger han.

På vägen fram till den har Fulham slagit ut storlag som Juventus, regerande mästarna Sjaktar Donetsk och i semifinalen, Hamburg. Motståndarna Atletico Madrid, med bland annat Diego Forlan och Sergio Aguero i anfallet, har setts som favoriter i onsdagens final i Hamburg, i så fall deras första titel sedan 1996.

De tog vägen in i Europa league via misslyckande i Champions league och om de skulle lyckas kan lagets supportrar kanske glömma öknamnet/smeknamnet "los sufridores" - "de lidande".

Tobias Österberg/TT

Publicerad 2010-05-11 kl 16:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons