Galet stormöte på Emirates - Liverpool räddade kryss efter Arsenals sjuka vändning

Det svängde friskt i kvällens stormöte i London.
Liverpools 2-0 blev 3-2 till Arsenal på fem minuter - men gästerna lyckades till slut rädda poäng.

Redan knappa tio minuter in i matchen drabbades Liverpool av ett avbräck när kaptenen Jordan Henderson tvingades bryta med vad som såg ut att vara en känning i baksida lår. In för gästerna kom istället James Milner.

26 minuter in matchen tog Liverpool ledningen. Ett inspel från Mohamed Salah styrdes på en Arsenal-spelare och snappades upp av Philipe Coutinho, som från nära håll nickade in 1-0.

Sju minuter in i den andra halvleken sköt Mohamed Salah 2-0 via en styrning på ett Arsenal-ben, vilket skulle bli början på en riktig målkavalkad.¨

Bara minuten senare lyckades Arsenal reducera när Alexis Sanchez tryckte in 1-2 med huvudet från nära håll. Tre minuter efter Sanchez reducering fick Granit Xhaka till ett kanonskott från distans till 2-2, ett skott som Simon Mignolet i Liverpools mål kanske borde ha räddat.

Och bättre skulle det bli för Arsenal. Två minuter efter kvitteringen, i den 58:e minuten, snappade Mesut Özil upp bollen och chippade in 3-2 i straffområdet. På bara fem minuter hade Arsenal gått från ett tvåmålsunderläge till ledning.

Liverpool skulle dock komma tillbaka i matchen. I den 71:a minuten kom Roberto Firmino till skott i höjd med straffområdesgränsen och fick till ett avslut som Petr Cech inte kunde hålla, och bollen gick i mål till 3-3.

Firminos fullträff blev matchens sista och de båda lagen fick dela på poängen. Krysset gör att Liverpool fortsatt håller Arsenal bakom sig i tabellen, då man ligger på fjärde respektive femte plats.

I nästa omgång ställs Liverpool mot Swansea hemma på Anfield på ”Boxing day”, 26 december, medan Arsenal åker söderut i London och möter Crystal Palace 28 december i sin nästa ligamatch.

Arsenal: Cech - Bellerin, Koscielny, Monreal, Maitland-Niles - Xhaka, Wilshere - Iwobi, Özil, Sanchez, Lacazette.

Liverpool: Mignolet - Gomez, Klavan, Lovren, Robertson - Henderson, Can, Coutinho - Mané, Salah, Firmino.