POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
1v

Gerrard: ”Jag ångrar att jag lämnade Liverpool”

Foto: Bildbyrån

Steven Gerrard lämnade Liverpool sommaren 2015.
Istället avrundade karriären i LA Galaxy.
- Det var ett beslut som jag ångrar, säger han i Jamie Carraghers podcast enligt liverpool.no.

Steven Gerrard hade en profilerad spelarkarriär i Liverpool, innan han avsluta karriären med 1,5 år i USA med LA Galaxy. Ikonen valde att lämna klubben när hans kontrakt löpte ut sommaren 2015, trots att han hade ett erbjudande på bordet.

- Jag tyckte lite synd om Brendan (Rodgers, tränare) vid den tiden, för jag tycker att vissa klandrade honom för att fasa ut mig. Jag tycker inte att han fasade ut mig, för han erbjöd mig ett kontrakt på ett år till så han ville att jag skulle stanna, säger Gerrard i Jamie Carraghers podcast "The Greatest Game" enligt liverpool.no.

- Jag var mer besviken med hur de hanterade det, med kontraktserbjudandet. Helt plötsligt blev jag erbjuden ett kontrakt baserat på mina matcher, starter och mål i Premier League. När jag var vid den åldern kändes det lite fel. Det är vad som irriterar mig, hanteringen av det.

Samtidigt erkänner han att det var han själv som tog beslutet att inte skriva på förläningen. Det innebar att han lämnade månader innan Liverpool sparkade Rodgers och istället tog in Jürgen Klopp, som senare lett Liverpool till Champions League-titeln.

- Det var jag som tog beslutet att inte skriva på för ett år till. Det var ett beslut som jag ångrar, eftersom jag hade kunnat ha erfarenheten av att få att starta med Jürgen Klopp och hade kunnat spela, till exempel, 20 matcher under Klopps ledning. Men han hade kanske gjort sig av med mig eftersom att jag inte passar in i spelstilen, säger Gerrard.

Gerrard menar nu att han känner att han hade kunnat stanna längre i Liverpool när han ser tillbaka på det som hände. Han menar att han fortfarande hade varit en del av framgångarna även om han hade fått en roll som inhoppare.

- Jag tänker för mig själv nu, tänk om jag hade kommit in från bänken de sista 15 minuterna med Klopp på sidlinjen. Bara en kvart. Jag tror alltid att jag hade fått något av det, även om det bara hade varit i sex månader, med en erfarenhet av en annan manager.

Efter spelarkarriären blev Gerrard tränare i Liverpools ungdomsakademi och numera är han tränare för skotska Glasgow Rangers.

Publicerad 2020-01-09 kl 11:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå