Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gerrard kan lämna Liverpool: "Upp till klubben"

Foto: AP

Steven Gerrard

Steven Gerrard, 34, har varit Liverpool trogen hela karriären.
I en lång intervju med The Telegraph avslöjar kultfiguren att han kan lämna klubben i sitt hjärta.
– Jag kommer inte lägga av i sommar och vi får vänta och se om det blir spel i Liverpool eller någon annanstans. Det är upp till Liverpool, säger Gerrard till tidningen. 

Steven Gerrard, 34, är en anomali i dagens hysteriska fotbollsvärld. Han har varit sitt Liverpool trogen genom hela karriären trots – anbud från världens alla hörn.

I en lång intervju med brittiska The Telegraph avslöjar Steven Gerrard att han inte ser något slut på karriären och att nästa steg kan vara bort från sitt älskade Liverpool.

– Jag kommer inte lägga av i sommar och vi får vänta och se om det blir spel i Liverpool eller någon annanstans. Det är upp till Liverpool, säger Gerrard.

Liverpool stormade fram under fjolårssäsongen och var nära att spela hem titeln. Istället blev det en försmädlig andraplats. Å andra sidan innebar den andraplatsen Champions League-spel för första gången sedan 2009.

Liverpool har inte gått att känna igen under säsongsupptakten och frågan är om det beror på Luis Suarez, 27, flytt till Barcelona.

– När Luiz Suarez flyttade visste jag att det skulle bli så. När du är nära titeln är det viktigt att du behåller de bärande spelarna. Det handlar inte bara om vilka som kommer in, utan vad du får ut av de som kommer in. Jag skulle älsa att ha Fabregas eller Diego Costa här, men man måste förstå hur ägarna resonerar. Jag är en Liverpool-spelare, inte en Chelsea- eller Manchester City-spelare.

Gerrard menar att de ekonomiska skillnaderna spelar en stor roll i hur klubbarna formas.

– Jag letar inte efter ursäkter, men det finns orsaker för vår start den här säsongen. Vi förlorade nyckelspelare och har haft nyckelspelare skadade. Vi är inte i samma position som City eller Chelsea när managern helt plötsligt kan värva två nya spelare när skadorna kommer.

Och han slår fast att försluten av Suarez har påverkat laget mycket.

– Om Luis varit kvar så hade vi nog vunnit fler matcher, men det gäller också om Daniel Sturridge varit frisk.

In kom istället Mario Balotelli, 24. Liverpool-legendaren Jamie Carragher var nyligen ute och kritiserade Balotelli och menade att han inte blir långvarig på Anfield. Gerrad är av en annan åsikt.

– Det är lite tidigt med slutsatser som denna va? Han kan göra tio mål tio matcher nu. Och vad händer då? Ska vi fortfarande sälja honom i januari? Jag förstår Jamies åsikt. Han har gjort två mål på tolv matcher och när du spelar i Liverpool blir du bedömd snabbt och jämförd med Daniel och Luis. Det är klart att han måste göra mål och bevisa för folk att han är värd att stanna. Men Mario är en stor spelare som jobbar hårt varje dag. 

Gerrard väljer också att hylla sin skadade lagkamrat Daniel Sturridge, 25. Lagkaptenen anser att han är den bästa engelska anfallaren han spelat med. 

– Daniel är förmodligen den bästa engelska anfallaren jag spelat med. När du kollar på snabbhet, skärpa och skicklighet och med tanke på de olika typerna av mål han kan göra så kan han gå hur långt som helst. Vem i landet är bättre? 

Liverpool var i våras nära att vinna Premier League för första gången. I seriefinalen mot Chelsea stod för Gerrard för ett ödesdigert misstag och Liverpool förloade både matchen och titeln.

I intervjun berättar 34-åringen att han är ett stort fan av José Mourinho.

– Jag är ett stort fan av honom. Han älskar att vinna och det respekterar jag och gör allt för vinna. 

Publicerad 2014-10-31 kl 09:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons