Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gerrard och Benayoun - hela Anfields hjältar

Mållöst efter en timme mot Wolves. Vem klev fram då och fixade segern - om inte "Captain Fantastic"?

Som så många gånger tog Steven Gerrard sitt ansvar och satte 1-0 för Liverpool. Engelsmannen tryckte sig upp i en nickduell och hårdnickade in bollen i mål på Insuas inlägg.

Bara minuter senare fintade sig Yossi Benayoun in i straffområdet. Hans vänsterskott tog på en försvarare, men gick trots allt in till 2-0. Därmed lyckades de rödklädda resa sig efter debaclet i förra matchen. Tvåmålsförlusten mot jumbon Portsmouth följdes upp med tre välbehövliga poäng.

Anfield-laget har knappast varit i harmoni den här säsongen. Förlusterna avlöser varandra och Rafa Benitez mannar har haft förtvivlat svårt att vinna. Bara nio segrar på 19 Premier League-omgångar övertygar inte, och uttåget ur Champions League svider fortfarande. Många gånger har Liverpool tappat ledning till nederlag - men den här gången klarade man att behålla lugnet.

Nu får också Benitez en strimma av andrum. Sjundeplatsen i tabellen är fortfarande en missräkning, men managern har åtminstone möjlighet att tillfälligtvis tysta kritikerna. Den senaste tiden har allt fler röster höjts för spanjorens avgång.

Publicerad 2009-12-26 kl 21:05
Annons
Annons
Annons