Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gerrard om Coutinho: "Det minsta han kan göra är att ge klubben ett år till"

Foto: Bildbyrån

Philippe Coutinhos framtid i Liverpool är fortsatt osäker. Klubbikonen Steven Gerrard tror att Barcelona pressar brassen att tvinga fram en flytt.
- Han har alltid haft en dröm att spela för Barcelona. Och han får panik då han tror att om han inte gör det nu kommer det aldrig att hända, säger Gerrard enligt ESPN.

Liverpool ville under fredagen sätta stopp för spekulationerna kring Philippe Coutinhos framtid. Ägarna Fenway Sports Group gick ut med uttalande där man slog fast att "klubbens definitiva ståndpunkt är att inga bud på Coutinho kommer att övervägas". Managern Jürgen Klopp menade sedan att uttalandet satte punkt för diskussionerna. 

Men trots det är det fortsatt ovisst kring brassen, som Barcelona sägs är villigt att betala dyrt för. Enligt flera engelska medier lämnad Coutinho in en officiell transferbegäran under fredagen. Efter premiärkrysset mot Watford under lördagen gav Klopp inte ett lika tydligt besked och menade att han inte är den som avgör spelares framtid.

Liverpool-ikonen Steven Gerrard, som nu är akademitränare i klubben och även bisittare i BT Sport, tror att det är Barca som sätter press på Coutinho.

- Problemet här är Barcelona, för de kommer att säga till Coutinhos representanter: "det är nu eller aldrig. Om han inte kommer nu så kommer vi inte tillbaka för honom någonsin". Så de sätter press på honom och det är därför Philippe har reagerat, säger Gerrard enligt ESPN.

Den 37-årige mittfältslegendaren, som avslutade karriären i slutet av 2016, menar att han har sympati för Coutinhos situation.

- Den här killen som kommer hit från Sydamerika har alltid haft en dröm om att spela för Barcelona och han får panik då han tror att om han inte gör det nu kommer det aldrig att hända.

Gerrard tycker dock att Coutinho är "skyldig" klubben att stanna kvar.

- Jag vet att han inte är någon dålig person. Jag vet att han inte vill att det ska starta ett krig. Men i slutet av dagen har han precis skrivit på ett femårskontrakt och klubben har varit superb mot honom och gjort honom till den spelaren han är. Ni minns att han hade det tufft i Inter. Vi gav honom en chans, vi byggde upp spelaren. Det minsta han kan göra är att ge klubben ett år till.

Publicerad 2017-08-13 kl 09:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons