Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gerrards pik mot Everton inför derbyt: ”Men har de vunnit något?”

Foto: Scanpix

Steven Gerrard passade på att retas lite med lokalrivalen Everton inför söndagens derby.

Bäst i stan, inte så viktigt om det inte leder till något mer än just att man är bäst i stan – så resonerar Steven Gerrard kring diskussionen om att Liverpool riskerar att hamna efter lillebror Everton i tabellen för andra året i rad.

Inför det enormt prestigeladdade derbyt mellan Liverpool och Everton så har i praktiken inget av laget något mer att spela för än tabellplaceringar, och om vem som är bäst i Liverpool.

Forna storlaget Everton har inte vunnit något sedan FA-cupsegern 1995 och får ofta höra det från den röda sidan av stan där Liverpool har firat fler triumfer sedan dess med Champions League-vinsten 2005 som största segern.

På en presskonferens inför derbyt fick Steven Gerrard frågan om hur det skulle kännas att återigen se sig slagna av Everton i ligan, men Liverpoolkaptenen verkade alltså inte speciellt brydd och pikade rivalen för deras långa titeltorka.

- Men de har inte vunnit något, har de? Att komma sexa eller sjua, det är ingenting i den här ligan, det vet du. Så här, om Everton kommer före oss i ligan och deras fans och spelare är glada för det, då är det upp till dem. Om vi kommer före Everton så kommer vi inte fira för här betyder det ingenting. Det är ingen stor grej, sade Gerrard.

- Visst vill vi vinna derbyt, visst vill vi komma före Everton, men i det stora hela – är det så viktigt? Jag vet inget, kanske inte, fortsatte han.

Publicerad 2013-05-04 kl 13:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons