Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Giggs fyller 40 nästa vecka - då hintar Moyes om fortsättning i United

Foto: AP

Ryan Giggs och David Moyes

Nästa fredag fyller Ryan Giggs 40 år. Då hintar David Moyes om en fortsättning över nästa säsong.

- Han är Premier Leagues bäste genom alla tider, säger Manchester United-managern.

En enda spelare har noterats för både matchtid och mål varje enskild säsong sedan Premier League instiftades 1992. Det här är Ryan Giggs 24:e raka år i Manchester Uniteds A-lag, vilket saknar motstycke inom engelsk fotboll. Men trots att 40-årsdagen närmar sig med stormsteg (29 november) finns inga planer från legendarens sida på att lägga skorna på hyllan.

- Han är ett unikum, en otroligt vältränad och professionell kille. Många enastående spelare har dykt upp i Premier League genom åren, men jag är övertygad om att de aktiva själva skulle rösta fram Ryan som främst av alla, om de fick frågan, säger David Moyes till the Observer.

Enligt Manchester Uniteds nye manager går det knappt att beskriva med ord hur speciellt det är att jobba med Giggs och se honom i aktion varje dag på träningarna.

- Sedan jag kom till Manchester United har jag häpnat av hans kapacitet. På ett sätt är det svårt att föreställa sig hur bra han måste ha varit under sina glansdagar, men samtidigt undrar jag faktiskt ibland om han inte fortsätter att utvecklas för varje dag som går. Om inte hans mognad gett honom ytterligare dimensioner på planen, säger Moyes.

Mycket talar för en pensionering sommaren 2014, men på David Moyes låter det som att Giggs likaväl skulle kunna fortsätta en säsong till.

- Ryan vet att han inte kommer att spela alla våra matcher framöver och det accepterar han. Han har inlett sin utbildning på tränarsidan, och för vissa som gör det brukar steget att sluta spela komma ganska naturligt.

- Men Ryan verkar inte alls ha sådana funderingar ännu, så vem vet? Han ser ju inte direkt ut som en 40-åring heller i fysiken.

Publicerad 2013-11-24 kl 11:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons