POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Giggs otrohetsaffär offentlig - tidningar trotsar domstolen

Ryan Giggs hade ett domstolsbeslut på att tidningar inte fick skriva om hans hemliga affär med skönhetsmissen Imogen Thomas. Då blev han avslöjad - av en engelsk politiker.

Manchester Uniteds stjärna Ryan Giggs, gift och tvåbarnspappa, har länge kopplats ihop med den före detta Fröken Wales, Imogen Thomas. Thomas är känd i hela Storbritannien för sitt modelljobbande och sitt deltagande i dokusåpan Big Brother.

Giggs har dock fått ett domstolsbeslut på att inga medier får namnge honom i historien. Engelska tidningar har länge skrivit om Thomas affär med en "känd fotbollsstjärna" men har inte skrivit ut Giggs namn.

Tusentals Twitteranvändare har dock trotsat domstolsordern och ändå skrivit om Giggs otrohet - Giggs kontrade med att stämma Twitter för att komma åt de skvallrande användarna. En skotsk tidning, som står utanför engelsk lag, hade också namngett Giggs.

Under måndagen blev så det hela officiellt även i de engelska tidningarna - efter att Liberaldemokraten John Hemming, som sitter i den brittiska riksdagen House of Commons, namngett Giggs under en parlamentsdebatt.

- När ungefär 75 000 personer har namngett Ryan Giggs på Twitter är det så klart omöjligt att fängsla dem allihop, sa Hemming.

De engelska tidningarna toppade direkt med nyheten, trots att domstolen förordat fortsatt munkavle. Trots att lagen bara tillåter medierna att publicera den information som kom fram under debatten lägger nu i princip samtliga brittiska medier ut texten om Giggs, som anklagas för att ha träffat Thomas på spelarhotell upprepade gånger, bakom ryggen på sin fru.

Publicerad 2011-05-24 kl 17:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå