Giroud räddade Arsenal - kvitterade sent mot Southampton

Arsenal kom tillbaka sent och knep en poäng mot Southampton.
Olivier Giroud nickade in kvitteringen med två minuter kvar av ordinarie tid.

Londonlaget kom till spel stärkta av storsegern mot Bate Borisov i Europa League tidigare i veckan. Men borta mot Southampton fick man en riktig mardrömsstart.

Charlie Austin gav hemmalaget ledningen redan efter två minuters spel. Arsenal jobbade sig in i matchen successivt men förmådde inte att spräcka Fraser Forsters nolla.

Då klev Olivier Giroud in i handlingen. Fransmannen ersatte sin landslagskollega Alexander Lacazette i den 72:a minuten och knappt en kvart senare ordnade han kvitteringen för Arsenal. Han serverades av Alexis Sanchez inne i straffområdet och nickade in 1-1 med bara minuter kvar att spela.

Det blev också matchens sista mål. Arsenal går därmed upp på en delad femteplats i Premier League, med lika många poäng som Burnley och rivalen Tottenham.

Tungt poängtapp för Southampton som nu spelat tre raka matcher utan seger.

Startelvor

Southampton: Forster - Stephens, Van Dijk, Yoshida, Bertrand - Höjbjerg, Romeu, Ward-Prowse - Tadic, Redmond, Austin.

Arsenal: Cech - Koscielny, Mertesacker, Monreal - Bellerin, Ramsey, Xhaka, Kolasinac - Özil, Sanchez - Lacazette.