Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Giroud vill vara mer lik Diego Costa: ”Ska ha mer killerattityd”

Foto: SCANPIX

Oliver Giroud.

Giroud har länge fått höra att han inte räcker till om Arsenal ska ta sig till den absoluta toppen. I en intervju hos L'Équipe berättar han att kritiken bara sporrar honom att bli bättre.

Oliver Giroud hade en tung afton med flera grova missar när Arsenal överraskande föll med 3-1 hemma mot Monaco.

I en lång intervju hos L'Équipe, som gjorde innan Monaco-mötet, pratar Olivier Giroud framför allt om kritiken mot honom, och hur den sporrar honom att utvecklas. Arsenal-anfallaren har framför allt tröttnat på snacket om att klubben saknar en världsklassanfallare, och blir irriterad när även Arsène Wenger öppet pratar om andra spelare.
- Om kritiken gör mig upprörd? Nej, men det svider. Nyligen var det rykten om Jackson Martínez (Porto). Tränaren sa bra saker om honom, spelaren sa att han ville komma.

- Jag hörde det strax innan matchen mot Middlesbrough. Det gav mig extra motivation, och jag blev väldigt glad över att jag gjorde två mål.

För att ta bort snacket har Giroud lagt ned ännu mer energi på att bli en bättre målskytt. En av personerna han ska ta efter är Chelseas Diego Costa.
- När jag gör såhär (lägger ansiktet i händerna) efter en missad chans, så blir tränarna irriterade.

- De vill att jag ska ha mer killerattityd, att nästan vara okänslig. Diego Costa visar inga känslor. Jag är mer känslig. Jag lär mig därför att kontrollera detta.

Giroud, som bland annat har lagt på sig ett-två kilo muskler vilket har gjort honom mer explosiv, pratade dock gott om Arsenals två sommarnyförvärv, Alexis Sanchez och Danny Welbeck, som han menar har gjort honom mindre isolerad på topp.

Publicerad 2015-02-26 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER