Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Gjorde apgester mot Olsson - nu döms 72-åringen

Foto: Scanpix

På onsdagen kom domen mot den Middlesbrough-supporter som i en match i den engelska andraligan i höstas riktade rasistiska gester mot tre Blackburn-spelare, däribland Marcus Olsson. Den 72-årige mannen döms till tre års avstängning från fotboll och att betala omkring 8 000 kronor i böter.

Tidigare på onsdagen vittnade Marcus Olsson — tvillingbror till landslagsbacken Martin - tillsammans med lagkamraterna Lee Williamson och Rudy Gestede i Teesside Magistrates Court om vad den 72-årige Ernest Goult gjorde i samband med slutsignalen i matchen där Blackburn sent kvitterade till 1-1.

- Jag såg att Rudy blev förbannad och han berättade att han blev förolämpad med apgester. När jag kollade mot läktaren vare det uppenbart att så var fallet, och det var rasistiskt eftersom han (den anklagade) gjorde det mot svarta spelare, säger Olsson enligt Aftonbladet som hänvisar till lokaltidningen Teesside Gazette.

Den åtalade nekade till anklagelserna och skyllde på att gesterna i själva verket kom från stålindustrin och betydde "du är värdelös" eller "du stinker", något som rätten emellertid valde att bortse från.

Förutom böterna ska 72-åringen, som redan fått sitt säsongskort hos Middlesbrough, också betala rättegångskostnader på drygt 8 700 kronor.

Publicerad 2015-07-29 kl 21:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons