Glödhet Zlatan med mål och dubbla assist för United

Zlatan Ibrahimovic är i glödhet form. Svensken stod för ett mål och två assist för Manchester United i 3-1-segern mot Sunderland.

Den tidigare Manchester United-managern David Moyes, nu i Sunderland, var tillbaka på Old Trafford för första gången sedan hans misslyckade sejour i United säsongen 2013/2014.

Lagens båda svenskar, Zlatan Ibrahimovic och Sebastian Larsson startade för United respektive Sunderland. Det var den förstnämnde som skulle ta hand om rubrikerna och fortsatte visa upp sin glödheta form.

United inledde matchen starkt. Och i den femte minuten avslutade Paul Pogba från snäv vinkel och Jordan Pickford fick rädda längs marken.

Uniteds inledande press kom dock av sig. Efter 20 minuters spel fick också gästerna en vass chans. Patrick van Aanholts frispark från hörnet av straffområdet tvingade David De Gea till en stark räddning.

Strax efter blev José Mourinho rejält irriterad när United inte fick straff när Juan Mata trycktes ner i straffområdet.

I den 27:e minuten skapade Paul Pogba matchens dittills bästa chans. Fransmannen knorrade bollen, via en försvarare, runt Pickford - men stolpen stod i vägen.

Ledningsmålet skulle dock komma för hemmalaget. Efter ett snabbt anfall passade Zlatan bollen in till Daley Blind till vänster i straffområdet. Holländaren sköt ett lågt, borrat skott i det bortre hörnet och gjorde 1-0 i den 39:e minuten.

Tio minuter från slutet avgjorde Zlatan Ibrahimovic matchen. United fick stora ytor och Paul Pogba spelade fram bollen till svensken. Fri med Jordan Pickford var Zlatan iskall och placerade in 2-0. Målet var anfallarens elfte på de senaste tio matcherna.

- Han borde göra fler mål. Han hade en chans till 2-0 framför Pickford där jag tänkte; "2-0 och matchen är avgjord, men nej. Men, oavsett målen, hans arbete är otroligt. Jag såg honom ta löpningar mot Kone och Papy Djilobodji, unga killar, men han är snabbare och starkare än dem. Mycket bra, säger José Mourinho till Uniteds hemsida.

Fem minuter senare intog svensken assistrollen igen när han slog ett inlägg som inbytte Henrikh Mkhitaryan skorpionklackade in i mål, ett otroligt vackert mål. På reprisbilderna såg armeniern ut att vara offside, men domaren friade.

Fabio Borini reducerade på tilläggstid med ett riktigt praktskott, men närmare än så kom inte gästerna.

United vann med 3-1 efter att Zlatan Ibrahimovic varit inblandad i allt.