Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Granqvist vill lämna Wigan

Andreas Granqvist drar inte jämnt med managern i Wigan och vill nu lämna klubben.
- Steve Bruce ville ha spelet mycket rakare. Lite mer, jag ska inte säga tjongande, men att man slår iväg bollarna direkt. Det var ett beslut som fick mig att känna att jag behöver röra på mig och hitta en tränare som tror på det jag kan prestera, säger han till fotbollskanalen.se.

Det är många som är intresserade av den svenske EM-backen Andreas Granqvist och själv vill han bort från Wigan.
- Jag är väl ganska öppen. Jag vet att det har varit en del klubbar från Holland, Frankrike, Tyskland, men också England. Det har inte kommit något konkret ännu och jag väljer att fokusera fullt på EM just nu, berättar han.

Groningen? - Ja, jag läste det. Men det finns flera andra holländska klubbar och jag vet ju inte hur intresserade de är, men som sagt så är det min agent som sköter det där. Men jag vet att de har varit och tittat några matcher. Groningen är en väldigt bra klubb och de gick ju till Uefacupen nu också så det är klart att det är en intressant klubb.

Har du snackat med någon av svenskarna i klubben? - Nej, det har jag inte. Men skulle det bli aktuellt framöver så är det klart att jag kommer snacka med dem men just nu har det inte hänt så mycket.

Var tror du att du är efter EM? - Det är Wigan som är sagt, från nionde juni då de går igång med försäsongsträning. Men jag kollar på olika alternativ. Jag och Wigan har haft lite snack fram och tillbaka. Vi får se hur situationen blir och vilka intressanta alternativ jag har att välja mellan.

Vad är det som inte stämmer i Wigan?
- Min spelstil kanske inte passar så bra med den som managern vill ha och då är det bättre för mig att hitta en klubb där jag får speltid och där mitt spel passar bättre. När jag kom till klubben, under den gamle managern, så sa han att han ville ha mer spelinriktat spel där vi skulle rulla upp bollen från backlinjen. Sen kom Steve Bruce och han ville ha det mycket rakare. Lite mer, jag ska inte säga tjongande, men att man slår iväg bollarna direkt. Det var ett beslut som fick mig att känna att jag behöver röra på mig och hitta en tränare som tror på det jag kan prestera.

Släpper de dig till ett bra pris? - Jag vet inte. Jag fick ju spela några matcher i början och de var nöjda med mig, men saker och ting händer snabbt i England. Man byter tränare och så blir det nya tankar och nya idéer. De vill nog ha tillbaka vad de gav för mig, men kanske sänker man det lite. Enligt min agent så skulle de acceptera det om en klubb gav ett juste pris.

Kommer du att förhandla något under EM? - Nej, det är inte aktuellt. Min agent kommer att sköta det mesta. Han håller ju såklart koll på alla alternativ som dyker upp.

Kan Helsingborg vara ett alternativ för hösten? - Om det blir så att jag inte hittar en klubb och Wigan och jag kommer fram till att jag ska göra någonting annat så kan jag tänka mig att spela för Helsingborg de tre, fyra matcherna på sommaren tills ett alternativ dyker upp. Jag vill till en klubb ute i Europa men Helsingborg är inte uteslutet.

Publicerad 2008-06-01 kl 12:58
Annons
Annons
Annons