Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Grekiska klubben kvaddade Sandqvists England-chans

Middlesbrough ville se Jonas Sandqvist spela. Då krävdes papper – som aldrig kom.
- Min gamla grekiska klubb var inte så samarbetsvillig, säger Sandqvist.

Förra veckan åkte Jonas Sandqvist, tidigare Malmö FF, till England för att provspela med anrika Middlesbrough. Klubben var imponerad av Sandqvist men ville se honom spela innan de kunde ge honom något att skriva under. Sagt och gjort: Middlesbrough ordnade en träningsmatch – men då uppstod problemet:

- Jag hade en testmatch inplanerad, men den gick i stöpet för att min gamla grekiska klubb inte var så samarbetsvillig med att skicka papper, säger Sandqvist till fotbollskanalen.se.

Vad var det för papper?
- De var tvungna att ha en bekräftelse att mitt avtal var hävt och att jag inte hade några avstängningar i Grekland. Problemet var att klubben var på resande fot och skulle spela en cupsemifinal, plus att de inte hade folk på kontoret. Så jag fick aldrig papperna skickade.

Middlesbrough var dock villig att vänta och ordnade ytterligare en träningsmatch, som skulle ha spelats på torsdag i veckan. Men samtidigt hade Sandqvist ett erbjudande från Ålesund, som började bli otåliga.

- Jag var ju i Ålesund några dagar innan jag åkte till England, och fick beskedet att de ville knyta mig till klubben. De hade redan väntat en vecka och hade jag stannat i Middlesbrough och inte fått något positivt besked så hade jag ju inte vetat hur Ålesund ställt sig då heller.

Så Sandqvist kände att han inte kunde ”riskera något” med Ålesund, med tanke på att säsongen för dem redan dragit igång, och bestämde sig för den norska klubben. Han är dock inte särskilt besviken att det inte blev England – som han sagt är en ambition för honom.

- Nej, jag hade en bra tid där och trivdes bra. Men jag har många bra år kvar och det är klart att någon gång i framtiden hade det varit kul och prova på. Just nu fokuserar jag helt på Ålesund.

- Norska ligan är en bra liga och Ålesund är ett bra lag, de kom ju fyra ifjol – så det känns som en bra utmaning.

Publicerad 2011-03-24 kl 00:34
Annons
Annons
Annons